Hot Toddy - Warme Whisky

Hot Toddy – Warme Whisky

Hot Toddy – Warme Whisky met citroen, kaneel en kruidnagel een heerlijke opwarmer voor een koude gure dag.

Hot Toddy – Warme whisky volgens traditioneel Iers recept.
Het werd wel weer eens tijd voor een tripje naar de Ierland op Queen N’s Kitchen.
Dat is namelijk alweer veelte lang geleden.
Nu de koudere en nattere dagen er weer aan komen is er niets lekkerder dan een verwarmend drankje.
Deze Ierse Hot toddy – Warme Whisky is het perfecte drankje.
Super simpel om te maken en je krijgt er heerlijk warm van.


Ierse Whisky

Uiteraard gebruiken we een Ierse Whisky voor deze Hot Toddy.
Ik heb bij mijn lokale slijter de volgende soort gekocht namelijk Paddy Ierse Whisky
Maar vraag gerust bij je plaatselijke slijterij naar de verschillende Ierse Whisky.
Ik heb deze versie gekocht omdat deze naast geschikt is om te drinken.
Ook gebruikt kan worden bij koken en bakken.
Zo heb ik ook een heerlijk dessert gemaakt met whisky maar deze komt binnenkort pas online.
Dus daar moeten jullie nog even opwachten.
Zoals jullie wel weten is de Ierse keuken een van mijn favoriete keukens.
Ben je ook benieuwd naar nog meer lekkere gerechten uit Ierland?
Neem dan eens een kijkje op de website onder de tab De Ierse keuken.

Hot Toddy - Warme Whisky

Hot Toddy – Warme Whiskey

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 min
Totale tijd 6 min
Gang Drankjes
Keuken De Ierse keuken
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 milliter Ierse Whiskey 50 milliter per glas
  • 4 theelepels Lichtbruine basterdsuiker 2 theelepels per glas
  • 2 schijfjes Citroen 1 plakje per glas
  • 10 stuks Kruidnagel 5 kruidnagels per glas
  • 2 stuks Kaneelpijpjes 1 kaneelpijpje per glas
  • 300 milliter Kokend water 150 milliter per glas

Instructies
 

  • Neem 2 theeglazen doe in elke glas 2 theelepels lichtbruine basterdsuiker.
  • Doe vervolgens in elke glas 5 stuks kruidnagel, 1 kaneelpijpje een een schijfje citroen.
  • Giet in elke glas 50 milliter whiskey en 150 milliter kokend water roer door met een lepel tot de suiker opgelost is en klaar is je hot toddy.

Notities

Sláinte – Cheers – proost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*