Hollandaise saus

Ik merkte dat ik eigenlijk geen basis recepten op mijn site heb staan.
Hier wil ik graag meer mee doen en ben ik van plan om wat standaard basis recepten toe te voegen, denk hierbij aan pesto’s, tapenade’s, sauzen , standaard bereidingswijzes voor bijvoorbeeld frietjes uit de airfryer.
Maar ook basis beslag voor cakes, wafels en pannenkoeken.


Vandaag deel ik het eerste recept van Hollandaise saus met jullie dit receptje stond al onder mijn paas recept van asperges met ham, maar ik vond dat deze ook los vermeld moest worden.
Er staat nog geen foto bij dus ik moet de saus nog een keer maken zodat ik er een mooie foto bij toe kan voegen, dus dat is een mooi excuus om weer iets lekkers te gaan maken.
Voor nu kunnen jullie in ieder geval alvast zelf aan de slag met het recept.

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 eidooiers van een klein ei of 1 eidooier van een groot ei
  • 1\2 theelepel citroensap
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Smelt de 100 gram boter in een pannetje doe het daarna in een hittebestendige schenkkan.

Neem een grote beker waar de staafmixer in past doe hierin je 2 kleine eidooiers of een grote.

Voeg het citroensap en wat peper en zout toe en zet de staafmixer aan, giet ondertussen langzaam de gesmolten boter erbij en blijf mixen met de staafmixer.

Als de boter en de eidooiers een glad gelige mengsel vormen is de Hollandaisesaus klaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*