Het lekkerste bananenbrood!

Het lekkerste bananenbrood! En dan bedoel ik echt de allerlekkerste.

Het lekkerste bananenbrood! Zoals ik dus als zei het allerlekkerste.
IK heb de afgelopen jaren veelvuldig vaak bananenbrood gegeten en gebakken maar was elke keer niet tevreden.
Te zoet, te zacht, te droog, te klef of te weinig banaan of juist weer teveel banaan.
Ja teveel banaan kan ook zelfs voor een bananenbrood ik vind je mag uiteraard de banaan proeven maar het moet niet overheersen.
Uiteindelijk ben ik na vele pogingen uitgekomen op dit recept.
Vandaar dat ik durf te zeggen dat dit het lekkerste bananenbrood is.

Wat maakt dit recept zo goed dan?

Ik gebruik in plaats van Vanille extract een Vanillestokje.
Daarnaast gebruik ik een ander ingrediënt wat voor een heerlijke smaak zorgt namelijk een klein beetje kruidnagel.

De suiker vervangen door een zoetstof.

Dit recept heb ik ook getest met een suiker vervanger en daarbij smaakte die even lekker.
Als suiker vervanger gebruik ik altijd de zoetstoffen van het merk steviala.
In dit recept kun je de kristalsuiker het beste vervangen met deze.
Dus liever zoetstof gebruiken dat kan dus prima.

Het lekkerste bananenbrood!

Het lekkerste bananenbrood!

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Rijpe bananen
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 200 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 115 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 200 gram Kristalsuiker of steviala kristal sweet vanille
  • 2 stuks Medium eieren
  • 1 1/2 theelepel Kaneel
  • 1 theelepel Gemalen kruidnagel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte.
  • Vet een cakeblik goed in met boter of bekleed met bakpapier.
  • Klop de suiker met de roomboter romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix dit glad.
  • Prak 3 stuks bananen met het kaneel en de kruidnagel en doe dit bij de rest in de kom.
  • zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix dit kort door.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit doe dit bij de rest en mix alles glad.
  • Giet het beslag in je cakeblik snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg deze bovenop het beslag.
  • Schuif het bananenbrood in het midden van de oven en bak deze gaar in 45 – 60 minuten.
    Het bananenbrood is klaar als je er een sateprikker in kunt steken en deze komt er schoon weer uit.
  • Haal het bananenbrood als die klaar is uit de oven laat 10 minuten afkoelen in het blik.
  • Haal hem daarna uit het cakeblik en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Enjoy!

4 Reacties

  1. 5 sterren
    Vanmiddag gemaakt, wel minder suiker gebruikt dan jouw recept (110 gr.) omdat ik dingen snel te zoet vind. Maar holy moly, wat een heerlijk baksel en in een handomdraai gemaakt. Dank je wel!! Kan er niet vanaf blijven:-)

    • queennskitchen

      Hoi Jill!
      Wat leuk om te lezen en super dat je het zo goed gesmaakt heeft.
      Het is ook echt mijn persoonlijke favoriete recept.
      En helemaal goed natuurlijk dat je de suiker wat aangepast hebt.
      bedankt voor je reactie 🙂

      groetjes, Nicole
      Queen N’s Kitchen

  2. 5 sterren
    Oeps…. te veel bananen gekocht terwijl onze zonen al op vakantie zijn. En met dit hete weer rijpen ze wel erg snel. Dus….. bananenbrood.
    Helaas had ik geen kruidnagel. Dat ga ik de volgende keer proberen. Want dat ik hem nog eens maak is zeker. Het is heeeeerlijk. Heb er wel stiekem nog een beetje pure chocoladehagelslag doorheen geschept.

    • queennskitchen

      Hoi Audrey,
      Wat leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft!
      En altijd lekker toch wat extra toevoegen zelf voeg ik ook wel eens wat gehakte notenmix toe.
      Het fijne aan dit recept is dat het een prima basis is voor eventuele extra toevoegingen.

      Groetjes, Nicole

      Queen N’s Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*