Hartige eiermuffins

Gezond ontbijt of tussendoortje

Ben je opzoek naar een snel en makkelijk ontbijtje, of een gezond tussendoortje dan heb ik hier een receptje voor hartige eiermuffins.
Ik heb voor deze muffins fetakaas, basilicum en zongedroogde tomaten gebruikt.
Maar je kunt er van alles instoppen qua groenten of kazen.
Een combi die ik ook erg lekker vind is met spek, kaas en spinazie.
Dus wees lekker creatief als je met dit recept aan de slag gaat.
Zongedroogde tomaten bevatten per 100 gram 14 gram koolhydraten maar omdat ze verdeeld zijn over 10 muffins vallen de koolhydraten best mee.
Dus passen ze prima in een koolhydraatarme levensstijl.

Ingrediënten voor 10 muffins
  • 6 eieren
  • 125 gram feta kaas
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 20 gram basilicum
  • zwarte peper
  • Himalaya zout
Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Breek de eieren boven een schaaltje en roer ze los met een vork.
Voeg peper en zout toe en roer nog eens door.

Stap 2

Verkruimel de feta kaas boven het eimengsel.
En snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe deze bij de eieren.
Hak de basilicum blaadjes fijn en doe deze bij het eimengsel en roer alles goed door met een vork.

Stap 3

Zet een bakplaat klaar en zet hierop 10 silicone muffin vormpjes en verdeel het eimengsel over de vormpjes.
Bak de eiermuffins in het midden van de oven voor 20 minuten.
Haal de ei muffins na 20 minuten en laat ze op de bakplaat nog 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

Je kunt de muffins als ze afgekoeld zijn maximaal 4 dagen bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*