Griekse tomatenrijst - Ntomatorizo

Griekse tomatenrijst – Ntomatorizo

Griekse tomatenrijst – Ntomatorizo zoals in een Grieks restaurant

Griekse tomatenrijst – Ntomatorizo heerlijke tomatenrijst uit Griekenland.
Een super bijgerecht voor bij de Souvlaki of gyros al deze recepten vind je hier.
Ondanks dat ik nog nooit in Griekenland op vakantie ben geweest staat dit land wel hoog op mijn lijstje.
Dat neemt niet weg dat ik dol ben op de smaken uit Griekenland en ik ga ook graag eten in een Grieks restaurant.
Nu zag ik laats op tv dat ze rijst maakten in een ovenschaal in de oven.
Ik dacht huh rijst uit de oven! Dat had ik echt nog nooit gezien.
Het resultaat zou super lekkere en fluffy rijst moeten zijn.
Nou dat moest ik uiteraard proberen en dat is me toch gelukt de rijst was precies goed gaar en heerlijk fluffy.
Dus probeer het zeker met deze rijst je wordt niet teleurgesteld.
Gebruik voor deze rijst smaakvolle en stevige trostomaten ik persoonlijk vind deze heel lekker.



Griekse tomatenrijst - Ntomatorizo

Griekse tomatenrijst – Ntomatorizo

Griekse tomatenrijst – Ntomatorizo zoals in een Grieks restaurant
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 kleine Trostomaten
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 stuk Gele ui
  • 6 korrels Piment
  • 6 hele Kruidnagels
  • 2 hele Blaadjes laurier
  • 2 eetlepels Extra geconcentreerde tomatenpuree
  • 1/2 theelepel Suiker
  • 1,2 liter Water
  • 1 stuk Groente bouillonblokje
  • 300 gram Basmati rijst

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  • Schil en snipper de ui en pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
  • Verhit een diepe koekenpan met de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.
  • Voeg de pimentkorrels, kruidnagels, laurierblad en de tomatenpuree toe en roer door.
  • Doe het water erbij en verkruimel het bouillonblokje.
  • Rasp de tomaten en doe dit er ook bij in de pan roer goed door en breng de saus aan de kook, draai daarna het gas laag en laat de saus 5 minuten pruttelen.
  • Neem een ruime ovenschaal en doe hierin de rijst giet de saus erover en roer door.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en laat het 30 minuten garen roer het wel af en toe door.
  • Als de rijst klaar is roer je hem door en serveer direct.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*