Griekse gyros van het spit

Griekse Gyros van het spit

Griekse Gyros van het spit van rotisserie kippendijen

Griekse gyros van het spit daarvoor hoef je niet meer langs je lokale Griekse restaurant.
Met dit recept kun je het gemakkelijk thuis maken in de oven aan het spit of op de barbecue aan het spit.
Belangrijk is om de kippendijen minimaal 45 minuten maar het liefste een hele nacht te marineren.
Hierdoor kunnen de smaken van de kruiden goed in het vlees trekken.
Voor dit recept gebruik ik mijn eigen gemaakte gyros kruidenmix die vind je hier.

Mocht je nou geen oven met spit hebben dan heb ik ook nog wel een andere truc voor je.
Zet dan een ovenschaal op de bakplaat.
Rijg de kip op spiesen en leg ze over de breedte van de ovenschaal neer.
Draai ze dan tijdens het garen regelmatig om daarna kun je het vlees zo van de spiesjes af snijden.
Ik had gelukkig op zolder nog een oud klein oventje staan van toen ik nog in een appartement woonde dat is deze.
En ik bedacht me ineens dat daar een spit bij zat waarmee je dus kip of gyros aan het spit kunt maken.
Super handig het leek hier in de keuken wel een kleine gyros/kebab shop haha.

Griekse gyros van het spit

Griekse gyros van het spit

Voorbereidingstijd 8 uur 10 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totale tijd 9 uur 20 min
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kippendijfilet
  • 2 eetlepels Gyros kruidenmix
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 4 teentjes Knoflook geperst
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 theelepel Zeezout

Instructies
 

  • Meng de Griekse yoghurt met de volgende ingrediënten; gyros kruidenmix, knoflook, zeezout, citroensap en de olijfolie.
  • Wentel hierdoor de kippendijfilet dek af en laat het minimaal 45 minuten maar eigenlijk het liefste een nachtje marineren in de koelkast.
  • Haal de kippendijfilet uit de yoghurtmarinade laat uitlekken en rijg de kip op de spies.
  • Verwarm de oven met rotisserie functie voor op 200 graden hete lucht.
  • Hang de spit met gyros in de oven en gaar de gyros 35 minuten op 200 graden. hete lucht of 220 graden boven en onder warmte.
  • Zorg dat er een bakplaat onder ligt om de vleessappen op te vangen.
  • Drizzel na 35 minuten de sappen/jus die op de bakplaat ligt over de gyros en bak nogmaals voor 20 – 25 minuten.
  • Zet nu de oven op grillstand en grill de gyros nog 10 – 15 munten.
  • Haal de gyros uit de oven en snijd het vlees van het spit af.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*