Borrelballen!
Ik verklapte gisteren al een beetje dat er een een nieuw borrelballen recept aan kwam.
Daarvoor maakt ik de tzatziki want die past perfect bij deze Griekse gehaktballen.
Wat de ballen zo ontzettend lekker maakt is dat er feta kaas en fijngehakte groene olijven door zitten.
Een super lekkere borrelbal en ook nog eens koolhydraatarm!
Ingrediënten voor 20 – 25 gehaktballen
- 500 gram half om half gehakt
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote rode ui
- 100 gram groene olijven
- 150 gram Apetina feta kaas
- 1 1\2 eetlepel gedroogde oregano
- ei 1 stuks
- 1 eetlepel vers gehakte munt
- uienpoeder 1 theelepel
- 4 – 6 eetlepels amandelmeel (in plaats van paneermeel)
- 1 eetlepel gehakt kruiden
- peper en zout beide 2 theelepels
- olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1
Doe het gehakt in een grote kom.
Snipper de rode ui en pel de teentjes knoflook.
Voeg de ui bij het gehakt en pers de knoflookteentjes uit.
Hak de olijven fijn en doe deze bij het gehakt.
Stap 2
Verkruimel de feta kaas en ook deze kan bij het gehakt in de kom.
Voeg alle kruiden en het peper en zout toe en meng het gehakt mengsel met een vork of met je handen goed door.
Doe het ei erbij en het amandelmeel en kneed het met je handen goed door.
Stap 3
Rol met je handen 20 – 25 even grootte gehaktballen van het gehaktmengsel.
Verhit een grote koekenpan of hapjes pan met een flinke scheut olijfolie en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
Haal de gehaktballen uit de pan en leg ze op een bord.
Je kunt de Griekse gehaktballen zowel warm als koud serveren.
Lekker met het tzatziki recept wat ik gisteren deelde.
(deze vind je op de home page onder de tab koolhydraatarm)
Eet smakelijk!
