Golden syrup

Golden Syrup

Golden Syrup gemakkelijk zelf te maken

Golden syrup iets wat ik vaak in mijn recepten gebruik.
Een goddelijk mierzoet goedje het is zoals de naam al zegt echt goud.
Tenminste voor mij dan ik kan niet zonder dit in mijn voorraadkast.
Normaal bestel ik dit in grote getalen bij Tjin’s toko van het merk Tate en Lyle Golden syrup.
Dit keer was ik vergeten om het op tijd te bestellen.
Dus toen ik een Iers taartje wilde maken dacht ik help! ik heb geen voorraad meer wat nu.
Helaas had ik ook niet voldoende voor mijn baksel.

Zelf maken van Golden Syrup aka gouden siroop

Na wat rondspeuren op Google kwam ik er al snel achter dat je dit dus heel gemakkelijk zelf kunt maken.
Je hebt alleen maar suiker, water en een schijfje citroen nodig.
En natuurlijk wat geduld.

Bewaaradvies

Bewaaradvies van de gouden siroop.
Gouden siroop bewaar je het beste in een goed gesteriliseerde schone glazen pot.
Met een deksel die nog goed luchtdicht sluit.
Bewaar de gouden siroop op een donkere plek omdat het puur suiker is is hij onbeperkt houdbaar.
Ik bewaar mijn Siroop altijd in de kelder omdat hij hier koel en donker kan staan.


Golden syrup

Golden Syrup zelf maken.

Een heerlijke siroop die niet mag ontbreken in je voorraadkast.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Gang Bijgerecht, gebak, Nagerecht
Keuken Amerikaans, Brits, De Ierse keuken
Porties 500 gram

Ingrediënten
  

De begin fase ingrediënten

  • 100 gram Kristalsuiker
  • 3 eetlepels Kraanwater

De ingrediënten voor fase 2 voor Golden syrup

  • 500 gram Kristalsuiker
  • 280 milliter Kokend water uit de waterkoker
  • 1 schijfje Citroen

Instructies
 

Voor de start fase van Golden syrup

  • Neem een steelpan met dikke bodem doe hierin de suiker met de 3 eetlepels water.
  • Verwarm dit op laag vuur de suiker zal gaan bubbelen en langzaam amber/karamelkleurig gaan verkleuren.
    Vaak kun je dit ook ruiken wanneer de suiker karamel wordt.

Voor fase 2 van Golden syrup

  • Zodra de suiker in karamel is veranderd giet je het kokend water er meteen bij.
    Voeg de 500 gram suiker toe en het schijfje citroen.
  • Het schijfje citroen zorgt ervoor dat de siroop niet meer gaat kristalliseren.
  • Zet het vuur laag en laat het langzaam bubbelen.
  • Laat de siroop nu op laag vuur 45 minuten zachtjes bubbelen.
  • Haal na de 45 minuten voorzichtig het schijfje citroen uit de siroop.
  • Laat de siroop 15 minuten afkoelen en giet het daarna voorzichtig in een schone glazen pot.
  • De siroop zal vanzelf nog dikker worden terwijl hij compleet afkoelt.
  • Draai de deksel op de pot zodra de siroop helemaal is afgekoeld en bewaar op een donkere koele plek.
    Of gebruik meteen in je recept.

Notities

Enjoy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*