Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Kerst koekjes bakken.

Bij kerst hoort toch echt wel heerlijke kerstkoekjes bakken en zeker deze schattige Gingerbread koekjes.
Erg leuk om te maken en ook leuk om uit delen met kerst aan vrienden en familie.
Ook kun je ze gezellig samen met je kinderen bakken en samen versieren.
Tijdens bakken van deze koekjes kom je helemaal in de kerstsfeer.
Op de achtergrond gezellige kerstmuziek aan en bakken maar!
Dit recept is voor 20 Gingerbread koekjes wil je er meer bakken kun je het recept prima verdubbelen.


Speciale ingrediënten

Ik maak in dit recept gebruik van Golden syrup maar dit kun je prima vervangen voor keuken stroop.
Echter raad ik je aan om eens een paar potjes in je voorraadkast assortiment toe te voegen.
Golden syrup gebruik ik in veel van mijn recepten en het is gewoon echt zo ontzettend lekker.
Je kunt Golden syrup onder andere online bestellen bij Tjin’s toko.
Voor nog meer lekkere recepten met Golden syrup kijk dan eens hier.

Versieren met Icing

Je kunt de koekjes versieren met icing.
Icing is een mengsel van poedersuiker, water en merengue poeder.
Ik zelf maak altijd een snelle icing door een hoeveelheid poedersuiker te mengen met warm water.
Voor verschillende kleuren icing kun je een beetje kleurstof door de icing roeren.
Ik heb mijn mannetjes neutraal gehouden dat vond ik zelf persoonlijk mooier.

Verschillende patroontjes

Je kunt de mannetjes verschillend versieren in mij collectie heb ik meisjes en jongens gemaakt.
Ook zitten er een paar tussen in bikini of zwembroek.
Met vlinderdasjes en stropdassen.
En sommige hebben een gezellig sjaaltje om.
Wees lekker creatief daar is dit recept uitermate geschikt voor.
Ik heb ook nog wat andere versiersels gebruikt om ze een beetje aan te kleden.
Dus ik zou zeggen laat je fantasie de vrije loop!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Gingerbread koekjes

Voorbereidingstijd 1 uur 15 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 1 uur 28 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 450 gram Patentbloem
  • 200 gram Lichte basterdsuiker
  • 120 milliliter Golden syrup Vervang door keukenstroop
  • 120 gram Ongezouten roomboter Op kamertempratuur
  • 1 stuks Ei
  • 3 theelepels Gemberpoeder
  • 1 theelepel Baking soda
  • 1 theelepel Kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel Nootmuskaat

Voor de icing

  • 150 gram Poedersuiker
  • 2 -3 eetlepels Kokend water

Instructies
 

Voor de koekjes

  • Mix de suiker met de boter en Golden syrup in een grote kom tot een romig mengsel.
  • Mix het ei erdoor en zeef de bloem met de gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en baking soda boven de kom.
  • Mix tot een samenhangend deeg, schraap tussendoor met een spatel langs de randen van de mengkom.
  • Verdeel het deeg in 2 bollen druk tot een platte schijf en pak in in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm na het uur de oven voor op 180 graden boven en onder warmte of 160 graden hete lucht.
  • Haal 2 bakplaten uit de oven en bekleed beide platen met een vel bakpapier.
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een lap van 5 millimeter dik.
  • Steek met de koekjes vorm 20 mannetjes uit het deeg.
  • De restjes rol je steeds weer tot een bal en rol je weer opnieuw uit en steek opnieuw je vormpjes uit.
  • Verdeel de koekjes over 2 bakplaten leg ze minimaal 2 centimeter uit mekaar op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 minuten, na 5 minuten wissel je de bakplaten van plek zodat alle koekjes gelijkmatig gebakken worden.
  • Haal de bakplaten met koekjes uit de oven en laat de koekjes nog 3 – 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Haal ze daarna voorzichtig van de bakplaat af en leg ze op een taart rooster laat ze compleet afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Voor de Icing

  • Meng met een vork de poedersuiker met het water en mix glad zonder klontjes giet de icing in een spuitzak en knoop deze dicht.
  • Als je de koekjes gaat versieren knip je het puntje van de spuitzak af en kun je gaan versieren.
  • Laat de icing op de koekjes goed uitharden en daarna smullen maar!

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*