Springrolls wie kent ze niet?
Dit is de healthy versie van de loempia deze zijn namelijk niet gefrituurd en bevatten heerlijk knapperige verse groenten.
De eerste keer dat ik ze at moest ik wel even wennen aan de structuur omdat ik natuurlijk tot nu toe alleen maar de gefrituurde variant gewend ben haha.
Ze zijn super veelzijdig want je kunt zowel met groenten maken als met fruit, tot nu toe heb ik ze alleen nog maar met groenten gemaakt maar met fruit ga ik ze binnenkort ook zeker maken.
Heerlijk nu met al dat zomerfruit wat op de markt en in de supermarkt ligt.
Recept voor 8 Springrolls
- 1 pak rijstvellen te koop bij de Albert Heijn, Plus, Jumbo of de toko
- 200 gram kipfilet
- 1 zakje julienne gesneden wortel
- 1 zakje julienne gesneden rode kool
- 1 doosje alfalfa (kiemgroenten)
- 1\2 komkommer in dunne strookjes gesneden
- 1 zakje glasnoedels
- peper en zout
- 1 eetlepel soja saus
- 1 eetlepel chillisaus
Bereidingswijze
Was de komkommer en snijd deze in dunne reepjes, doe de komkommer reepjes in een bakje en zet opzij.
Snijd de kipfilet in blokjes doe ze in een schaaltje en zet opzij.
Neem een pan met een klein scheutje arachideolie of olijfolie en bak de kip lichtjes aan.
Voeg de sojasaus en chilisaus toe en bak ze nog even rondom bruin tot ze gaar zijn.
Draai het vuur uit en laat de kip in de pan staan.
Vul een ovenschaal groot genoeg voor de rijstvellen met warm water.
Vul een andere ovenschaal met warm water uit de waterkoker en doe hierin de glasnoedels, dek de schaal af met een bord en laat de noedels 3 minuten staan.
Roer na de 3 minuten de noedels even los met een vork en giet ze af, laat de noedels goed uitlekken in het vergiet.
Neem een rijstvel en doe deze in de schaal met warm water zodat deze zacht en doorzichtig wordt.
Kijk voor de instructies even op de achterkant van de verpakking dan weet je precies hoe lang je deze in het water moet houden.
Leg het rijstvel op een snijplank of groot bord nu kun je hem gaan vullen.
Schep 1 lepel kipstukjes op het rijstvel (Voor how to’s kijk op de verpakking van de rijstvellen)
Leg daarop 1 schep van de glasnoedels en vul hem verder met kleine beetjes groenten.
Rol de springroll op en leg hem op een bordje nu kun je de stappen herhalen totdat je alle vellen gevuld hebt en je springrolls gerold hebt.
In het begin is het best moeilijk om ze te rollen doordat de vellen erg plakkerig en dun zijn.
Oefening baart kunt de eerste van mij zagen er ook niet uit en waren niet even groot haha.
Serveer de springrolls met pindasaus of dip ze in de soja of chilisaus.
Eet smakelijk!
