Geroosterde paprika tomaten mascarpone soep

Geroosterde paprika tomaten mascarpone soep

Geroosterde paprika tomaten mascarpone soep oud recept in een nieuw jasje.

Geroosterde paprika tomaten mascarpone soep toch wel een van mijn persoonlijke favoriete soep.
Simpel maar ontzettend lekker met maar 6 basis ingrediënten en wat smaakmakers is dit een toprecept!

Roosteren voor extra smaak.

Door het roosteren van de paprika’s krijgt de soep een heerlijke subtiele rooksmaak.
En door het roosteren worden de paprika’s lekker zoet.
Gebruik voornamelijk een mix van rode, gele en oranje paprika’s deze zijn het lekkerste in de soep.
Schrik niet als de paprika’s gitzwart uit de oven komen, hoe zwarter het vel van de paprika’s is des te beter en meer smaak de soep krijgt.
Het velletje wordt toch verwijderd voordat de paprika’s in de soep gaan.

Deze soep is een van de eerdere recepten die ik op Queen N’s Kitchen deelde en was hard toe aan een kleine update en een nieuwe foto.
Verder is de soep heerlijk romig door het gebruik van de mascarpone die er op het laatste doorheen gaat.
En als ik ergens van houdt is het een smaakvol en romige soep.
Dus hou jij ook van romige soepjes dan moet je deze zeker eens proberen!
Een andere favoriet van mij is deze soep.

Geroosterde paprika tomaten mascarpone soep

Geroosterde paprika tomaten mascarpone soep

Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Bijgerecht, lunch, Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stuks 6 rode paprika’s (je kunt ook een mix pakken van rode, gele en oranje paprika’s)
  • 8 stuks Trostomaten
  • 2 stks Sjalotten
  • 4 teentjes Knoflook
  • 40 gram Verse basilicum
  • 1/2 theelepel Hete chili poeder
  • 250 gram Mascarpone
  • 1,5 liter Water
  • 2 stuks Groente bouillonblokjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden hete lucht.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
    Leg de paprika’s met de open kant naar beneden op de bakplaat en rooster ze 30 minuten in het midden van de oven.
  • Schil ondertussen de trostomaten met een dunschiller.
    Ja dit klinkt raar maar ik vind dat fijner werken om ze te ontvellen.
    Dan ze eerst in een heet bad te doen en daarna in ijswater om de schil te verwijderen.
  • Snijd de tomaten daarna in parten en verwijder de zaadjes.
    Hak de tomaten in kleinere stukken en zet even opzij in een bakje.
  • Pel ondertussen alvast de teentjes knoflook en schil en snipper de sjalotten fijn.
    Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui en pers de knoflook erboven uit.
    Bak dit zachtjes 3 minuten.
  • Als de paprika’s uit de oven komen laat ze even een paar minuten (5 minuten) afkoelen op de bakplaat voor je de verbrande schil eraf haalt.
    Snijd de geroosterde stukken paprika wat kleiner en doe ze met de stukjes tomaat bij de ui en knoflook in de soeppan.
  • Vul de soeppan met 1,5 liter gekookt water en voeg de bouillonblokjes bij de soep.
    Laat de soep 15 minuten koken.
  • Pureer na 15 minuten de soep glad en voeg fijngesneden verse basilicum en de mascarpone bij de soep.
    Verwarm dit al roerend nog 8 minuten.
  • Voeg de chilipoeder toe en breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met een stokbrood of naan.

Notities

Eet Smnakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*