Gekonfijte Citrus schillen.

Gekonfijte Citrus schillen.

Gekonfijte Citrus schillen een van de basis ingrediënten die je nodig hebt voor 2 recepten uit An Irish Christmas.
Onder de Engelse en Ierse ook wel bekend als mixed candied peel.
Deze Citrus schillen zijn wel een wat lastiger om te maken omdat het vooral een arbeidsintensief werk is.
Ook moeten de schillen 2 – 3 dagen drogen maar daarna zijn ze heel lang houdbaar.
De smaak is echt onmiskenbaar en voegt een ware smaak explosie toe aan je baksels.

Biologische Citrus vruchten.

Omdat je deze schillen uiteindelijk gaat eten is het van belang dat je hiervoor Biologische Citrus vruchten gebruikt.
Op Citrus fruit wat niet biologisch is zit namelijk een wax laag ter bescherming van het fruit dit is niet goed om op te eten.
Op Biologisch fruit zit deze wax laag niet en zijn de schillen na goed wassen wel geschikt voor consumptie.

Lang houdbaar.

Deze gekonfijte Citrus schillen zijn lang houdbaar als je ze goed bewaard.
Dit doe je het beste door als ze helemaal droog zijn in een schone goed afsluitbare gesteriliseerde pot bewaren.
Bewaar deze pot op een koele donker plaats.
De Mixed candied peel zijn zeker 6 maanden houdbaar soms zelfs wel langer.

Waar kun je candied mixed peel voor gebruiken?

Je kunt de candied mixed peel gebruiken om aan je cakes, en taarten toe te voegen.
En natuurlijk voor Mince pies en de Irish plum pudding.
(deze recepten komen later online maar zal ik hier linken zodra ze online staan, natuurlijk zet ze ook in de blog van An Irish Christmas.

Nieuwsgierig geworden naar meer Ierse recepten kijk dan eens hier.

gekonfijte Citrus schillen

Gekonfijte Citrus schillen – Candied mixed peel

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 3 d 2 uur 10 min
Gang Bijgerecht, gebak, Nagerecht
Keuken Iers

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Biologische grapefruits
  • 6 stuks Biologische sinasappels
  • 8 stuks Biologische citroenen
  • 400 gram Suiker
  • Water

Instructies
 

  • Was al het fruit onder de kraan en droog goed af met een theedoek
  • Snijd het fruit door midden en pers al het Citrus fruit uit.
  • Bewaar het sap om limonade te maken of gebruik voor een smoothie.
  • Haal nu met een scherp mes het vruchtvlees en het witte deel er zoveel mogelijk uit.
  • Probeer zoveel mogelijk van het wit weg te snijden want dit maakt het bitter als je het eraan laat zitten.
  • Je wilt alleen een dunne schil overhouden.
  • Neem hier rustig de tijd voor want het is best een lastig klusje.
  • Snijd daarna de schillen in dunne reepjes
  • Verhit een pan water op het vuur en doe hierin alle schillen ze moeten net aan onder water staan.
  • Blancheer de schillen 5 minuten haal ze daarna met een schuimspaan eruit en giet het water weg.
  • Herhaal bovenstaande stap 2x je moet ze uiteindelijk 3 keer steeds in schoon water blancheren.
  • Laat de Citrus schillen na de laatste keer blancheren goed uitlekken in een vergiet.
    gooi het water dit keer niet weg!
  • Doe 200 gram suiker bij het water breng dit aan de kook en roer met een houten lepel tot het de suiker goed opgelost is.
  • Als alle suiker is opgelost doe je alle Citrus schillen terug in de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Roer af en toe door met een houten lepel.
  • Haal de Citrus schillen met een schuimspaan uit het suiker water en laat ze 30 minuten afkoelen.
  • Gooi het suiker water niet weg! deze kun je in een schone fles doen en af laten koelen en bewaren als siroop voor door je water of baksels.
  • Als de Citrus schillen 30 minuten zijn afgekoeld doe dan 200 gram suiker in een grote schaal en hussel de schillen hierdoor.
  • Leg een oven bakplaat klaar klaar met bakpapier leg daarop het oven rooster en verdeel de Citrus schillen over het rooster.
  • Laat ze nu 2 – 3 dagen drogen als je goed droog zijn kun je ze in een pot bewaren en gebruiken voor je baksels.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*