Fruitig Iers soda brood

Vandaag weer een klassieke versie van een Iers soda brood alleen nu een wat zoeter variant.
Dit soda brood is gemaakt met verschillende soorten gedroogd fruit.
Het basis recept voor soda brood is hetzelfde als die ik een tijdje terug gedeeld heb, alleen deze keer is er gedroogd fruit toegevoegd.
Het toevoegen van fruit maakt het brood wat zoeter en geeft het weer een ander smaak mee.
Dit brood is zo op zich zonder beleg al erg lekker maar met een laagje roomboter echt om te smullen!

Fruitig Iers Soda brood

Een klassiek Iers soda brood maar nu met zoet gedroogd fruit. Geschikt voor 2 broden
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Iers

Ingrediënten
  

  • 675  gram  Volkorenbloem
  • 450  gram Tarwebloem
  • 2 theelepels Baking soda
  • 2 theelepels Zout
  • 750 milliliter karnemelk
  • 50 gram Gedroogde cranberry's
  • 50 gram Rozijnen
  • 50 gram Gedroogde kersen
  • 50 gram Gedroogde abrikozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in fijne reepjes en vervolgens in blokjes
  • Mix alle droge ingrediënten met een vork door mekaar in een grote mengkom. (behalve het gedroogde fruit)
  • Maak nu een kuil in het midden van je bloem in de kom en giet hier zachtjes je karnemelk in.
    Meng nu met je hand steeds wat bloem van de zijkanten van de kom naar het midden bij de karnemelk.
  • Blijf mengen met je hand tot er een zacht deeg gevormd is.
  • Stort nu het deeg op een bebloemd werkvak en verdeel in 2 evengrote stukken.
  • Doe al het fruit bij mekaar in een schaaltje en meng dit even door.
  • Verdeel nu het fruit over de 2 broden en kneed het even kort door het deeg heen.
  • Vorm met je handen 2 ronde bollen en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Haal een groot en scherp mes nu door de bloem en snijd in elk brood een diep kruis.
  • Bak de broden voor 20 minuten in het midden van de oven.
  • Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur naar 200 graden en bak de broden verder voor nog 20 – 25 minuten.
  • Haal de broden na de oventijd uit de oven en leg ze op een taart rek laat de broden volledig afkoelen alvorens je deze in plakken snijd.
  • Je kunt het brood 2 dagen bewaren in een broodtrommel op het aanrecht of in een luchtdichte bak.

Notities

Bakkers klaar! Bakken maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*