Frisse tzatziki

Fris lekker en koolhydraatarm

Een van mijn favoriet sausje is toch wel deze frisse tzatziki.
Heerlijk als dipsaus bij souvlaki, kipspiesjes, gehaktballen of bij een frisse salade voor de BBQ.
Of op een broodje pikante kip ook erg lekker.
Ik had nog een halve komkommer liggen in de koelkast en wilde die nog gauw opmaken voordat hij uit zich zelf uit de koelkast liep.
Omdat ik een nieuw borrelbal recept aan het maken was, die morgen online komt die dus nog even geheim blijft. 😉
Was ik opzoek naar een saus die er perfect bij paste en zo kwam ik uit op deze frisse tzatziki.

Gelukkig begint mijn muntplant het weer te doen dus kon ik mooi de jonge takjes verse munt gebruiken.
Wat deze tzatziki koolhydraatarm maakt is het gebruik van de milde volle kwark van Campina, deze bevat de minste koolhydraten per 100 gram.
Griekse yoghurt kun je natuurlijk ook gebruiken maar deze bevat iets meer koolhydraten per 100 gram.

Ingrediënten
  • 250 gram Campina milde volle kwark
  • 1\2 halve komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout
  • 4 kleine takjes verse munt
  • 2 takjes verse dille
Bereidingswijze
Stap 1

Doe de kwark in een schaaltje en pers de teentjes knoflook erboven uit.
Rasp de komkommer en doe deze bij de kwark.
Voeg de citroensap toe en roer het goed door.

Stap 2

Was de verse kruiden en dep goed droog met een stuk keukenpapier en snijd de munt en dille fijn.
Roer de kruiden door de tzatziki en proef.

Stap 3

Breng de tzatziki op smaak met wat peper en zout vind je hem te zuur dan kun je een klein beetje vloeibare zoetstof toevoegen om er een subtiel zoetje aan te geven.
Serveer de tzatziki als dip bij souvlaki, gehaktballen of met een stuk brood of bij de salade.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*