Frappucino

Frappuccino

Frappuccino een verkoelende koffie.

Frappuccino is mijn favoriete soort koffie eigenlijk drink ik pas sinds een jaartje of 3 koffie.
Voorheen lustte ik het nooit.
Vaak geprobeerd maar vond koffie altijd vreselijk.
Inmiddels ben ik dol op koffie en drink het bijna dagelijks.
Mijn favoriete is gewoon een simpele latte, latte macchiato of een flat White en ik ben ook dol een heerlijke ijskoffie.
Een frappuccino is eigenlijk ook bijna hetzelfde als een ijskoffie.
Ook al lijkt het wat mij betreft meer op een koffie milkshake.

Verschillende koffie recepten

Op de website vind je al verschillende soorten koffies waaronder een recept voor een heerlijke ijskoffie.
Dit keer maakte ik gebruik van een kant en klare karamelsaus voor over de frappuccino.
Het recept voor een eigen gemaakte karamelsaus schrijf ik binnenkort voor jullie uit.
Deze zal ik dan linken bij dit recept.
Ook ben ik van plan om voor de website nog meer koffiedrankjes uit te werken.
Zodra deze klaar zijn en uitgewerkt zijn zie je ze vanzelf wel verschijnen op de website en op mijn sociale kanalen.
Ik ben wel benieuwd wat is jullie favoriete koffiedrankje?
Laat het me hieronder weten in de reacties wie weet help je me nog aan lekkere koffie versies die ik dan uit kan werken voor op de website.

Frappuccino

Frappuccino

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 200 milliter ijskoude koffie bij voorkeur espresso
  • 200 milliter Volle melk
  • 2 eetlepels Suiker
  • 2 kopjes ijsblokjes
  • 2 eetlepels karamelsaus voor in de koffie en nog extra als topping
  • slagroom uit een spuitbus

Instructies
 

  •  Doe de ijsblokjes, koffie, melk, suiker en karamelsaus in de blender.
    Zet de blender aan en laat aanstaan tot al het ijs fijngemalen is en er een schuimige laag is ontstaan.
  • Neem een hoog glas en schenk hier voorzichtig de Frappuccino in.
    Je wilt zoveel mogelijk schuim in je glas hebben.
  • Spuit nu een toef slagroom op de Frappuccino en drizzle met nog wat extra karamelsaus.

Notities

Cheers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*