Dan Dan noodles mijn eigen versie

Dan Dan noodles mijn eigen versie

Dan Dan noodles mijn eigen versie een spicy gerecht voor echte spice lovers!

Dan Dan noodles mijn eigen versie ik ben zelf niet Aziatisch en heb dit gerecht voordat ik dit maakte ook nog nooit gegeten.
Hoe kom ik dan bij dit recept dan?
Nou ik ben een groot fan van Masterchef Australië en kijk elke seizoen.
De Masterchef kenners hebben vast net als ik het gerecht Dan Dan noedels voorbij zien komen.
In elke seizoen komt dit gerecht wel een keer of zelfs meerdere keren voorbij.
Ik als spicy food lover was ontzettend benieuwd naar dit gerecht en wilde dit heel erg graag een keertje maken.
Ik moet er wel bij vertellen dat dit gerecht echt super super pittig is.
Dus je moet daar wel echt heel er goed tegen kunnen.
Mijn testpanel waaronder Rick, vriendinnen en familie vonden dit gerecht echt extreem pittig.
Arme Rick liep nog net niet bij het eten van dit gerecht rood aan.
Dus deze waarschuwing moet ik je wel zeker meegeven voordat je met dit recept aan de slag gaat.
Maar hou je net als ik van extreem spicy food dan is dit gerecht zeker iets voor jou!

De basis voor perfecte Dan Dan noedels begint bij de chili olie deze kun je of en kant en klaar kopen maar ook zelf maken met dit recept.
Voor deze noodles gebruik ik redelijk dikke noedels zoals deze soort dat vind ik het lekkerste eten.
De dikte van deze noedels match perfect bij dit recept en neemt de saus goed op.
Daarnaast serveerde ik er als tegenhanger voor de pit gewokte Chinese kool met sesam olie naast.
Dit is niet traditioneel maar dit vond ik er zelf wel lekker bij.
Maar dit mag je ook weglaten als je alleen de spicy noedels wilt eten maar ik zal het recept daarvoor wel erbij zetten.

Dan Dan noodles mijn eigen versie

Dan Dan noedels mijn eigen versie

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 23 min
Gang dinner
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram Udon noedels
  • 2 eetlepels Zonnebloem olie
  • 250 gram Varkens gehakt
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Chinese Shaoxing kookwijn
  • 2 eetlepels Szechuanpeper korrels
  • 1/2 stuk Chinese kool
  • 1 1/2 eetlepel Sesam olie

Dan Dan noedels saus

  • 250 milliter Sojasaus
  • 2 eetlepels Donkere sojasaus
  • 3 eetlepels Chili olie
  • 1 eetlepel Chinese zwarte azijn of vervang door gewone naturel azijn
  • 1/4 theelepel Kristalsuiker

Instructies
 

  • Rooster de Szechuanpeper korrels in een droge koekenpan tot ze gaan ruiken doe ze daarna in een vijzel en maal tot een poeder en zet opzij.
  • Mix alle ingrediënten voor de Dan Dan noedels saus in een maatbeker en zet opzij.
  • Kook de udon noedels volgens de verpakking en giet af maar bewaar een klein beetje van het kookvocht van de noedels.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een wokpan en doe hierin het gehakt en bak dit rul, voeg de gemalen Szechuanpeper korrels, sojasaus en de Chinese Shaoxing kookwijn erbij en meng dit door.
  • Hak ondertussen de Chinese kool in repen en wok deze voor 3 minuten in een andere pan met de sesamolie.
  • Doe de Udon noedels bij het gehakt mengsel doe de saus erbij en voeg 2 eetlepels van het kookvocht van de noedels saus erbij schep alles goed om en verwarm nog 2 minuten.
  • Verdeel de Dan Dan noedels over 2 borden en verdeel ook de Chinese kool.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*