Curry saus basis recept

Curry saus basis recept

Curry saus basis recept de ideale basis voor een groente, kip, bief of vis curry.

Curry saus basis recept een ideaal recept om zelf een heerlijke curry te maken.
Met dit basis recept kun je gemakkelijk zelf aan de slag voeg naar eigen smaak groente, vis, bief of kip toe.
Serveer met rijst of naan en je hebt een heerlijke curry op tafel staan.
Je kunt je naan zelf maken of kopen in de supermarkt.
Ik koop altijd deze als ik geen tijd heb om ze zelf te maken
Zelf vind ik dit soort recepten altijd super handig.

Basis voor een beef korma curry.

Deze basis heb ik ook gebruikt om mijn beef korma curry te maken dit recept vind je hier.
Ook kun je deze basis curry saus gemakkelijk in vriezen in porties.
Ideaal voor een makkelijke maaltijd.
Door deze saus gaat al veel groenten maar het is nooit verkeerd om lekker veel groenten in je maaltijden te stoppen.
Momenteel ben ik steeds vaker aan het koken uit de Indiase keuken.

Afgelopen april was ik namelijk een weekje op vakantie in Amersfoort.
En daar zat op 5 minuten loopastand van mijn hotel een Indiaas restaurant.
Ik heb de hele week Indiaas gegeten van kip tandoori, tot beef korma, masala curry en beef vindaloo.
Die laatste was overigens super spicy!
En natuurlijk nog verschillend soorten bijgerechten gegeten, samosa, onion Bhaji, bombay aloo, Pishawari naan.
Ik was meteen verkocht en ga het zeker vaker eten zo ontzettend lekker was het.

Curry saus basis recept

Curry saus basis recept

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang dinner
Keuken Indiaas
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 5 stuks Medium gele uien
  • 1 bol knoflook
  • 15 centimeter Verse gember
  • 2 stuks Winterpenen of 6 stuks bospeen
  • 1 stuks Groene paprika
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 blik 400 gram tomatenblokjes
  • 4 eetlepels Zonnebloemolie
  • 500 milliter Water
  • 1 eetlepel Kerrie poeder
  • 1 eetlepel Komijn poeder
  • 1 eetlepel koriander poeder
  • 1 eetlepel Kurkuma
  • 1 eetlepel Fenegriek
  • 1 eetelepel Zoete paprikapoeder
  • 1 eetlepel Gerookt paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel Zwarte peper1
  • 1/2 eetlepel Zeezout

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui, pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
    Was de wortels maak ze schoon en snijd ze in blokjes.
    Was de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
  • Verhit de olie in een hoge braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook z'n 5 minuten.
  • Voeg de wortels en paprika's toe en bak deze ook 2 minuten mee.
  • Voeg de kruiden nu toe en bak dit 2 minuten tot het gaat geuren.
  • Doe nu de tomatenblokjes en het water erbij, de groenten moet net aan onder staan is dit niet het geval voeg dan wat extra water toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het 15 – 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  • Pureer na de 20 minuten alles in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Gebruik de saus nu direct voor een Curry of laat afkoelen en vries het in in porties.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*