Curry basis saus 2.0

Curry basis saus 2.0

Curry basis saus 2.0 een aromatische curry saus die overeen komt met basis curry saus uit Indiase restaurants super gemakkelijk te maken.

Curry basis saus 2.0 een aromatische curry saus die overeen komt met basis curry saus uit Indiase restaurants.
Ik heb dus al een hele lang tijd een basis saus op de website staan dat is deze.
De oudere versie is vrij simpel.
Mijn nieuwe versie is net een tikkeltje uitgebreider.
Hierin heb ik gebruik gemaakt van meer kruiden.
Deze 2.0 variant komt dichterbij de authentieke curry recepten die je in Indiase restaurants krijgt.
Zelf ben ik dol op Indiase Currygerechten en het voordeel van dit recept is dat je een hele grote portie in een keer maakt.
Je kunt de basissaus als die afgekoeld is in porties invriezen zodat je de volgende keer alleen maar de saus hoeft te ontdooien.
En daarna kun je hem meteen gebruiken voor je favoriete Indiase Curryrecept.
Ik maak in deze saus gebruik van kant en klare knoflook gember pasta die koop je hier.
Grotere supermarkten en toko’s verkopen ze ook standaard.

Curry basis saus 2.0

Voor 1,5 liter saus gemakkelijk in porties in te vriezen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang saus
Keuken Indiaas

Ingrediënten
  

  • 6 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1,5 kilo Uien
  • 1 kilo Trostomaten
  • 4 groene Pepers
  • 40 gram Koriander
  • 5 stuks Kardemom peulen
  • 10 stuks Zwarte peperkorrels
  • 3 hele Kruidnagels
  • 4 stuks Gedroogde laurierblaadjes
  • 2 stuks Ceylon kaneelstokjes
  • 2 theelepel Kurkuma
  • 75 gram Knoflook/gember pasta
  • 1 eetlepel Chili poeder
  • 1 eetlepel Komijn poeder
  • 2 eetlepels Korianderpoeder
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 250 milliter Water

Instructies
 

  • Schil de uien en doe ze in een foodprocessor hak ze hierin fijn.
  • Haal de uien uit de foodprocessor.
  • Verhit een grote pan met de olie en doe hierin de uien met de kardemom peulen, zwarte peper korrels, kaneelstokjes en de laurierblaadjes.
  • Bak de uien op middelhoog donkerbruin (zoals bij uiensoep) dit duurt 30 – 40 minuten ongeveer. (doe de deksel op de pan)
  • Als de uien bakken kun je de tomaten in de foodprocessor fijnhakken.
  • Hak ook alvast de groen pepers in ringen.
  • Neem een schaaltje met 125 milliter water doe hierbij de kurkuma, komijn, korianderpoeder en chilipoeder roer dit tot een papje/sausje.
  • Als de uien goed bruin zijn doe je de knoflook/gember pasta erbij roer het door en bak het 2 minuten mee.
  • Doe nu het papje/sausje wat je zo net gemaakt hebt erbij en het zout en roer dit door bak dit 3 minuten mee schep goed om.
  • Voeg nu de gehakte tomaten, groene peper ringen erbij en hak de verse koriander grof en doe dit er ook bij.
    Kook dit op medium vuur met deksel op de pan voor 10 minuten roer af en toe door.
  • Voeg nu 250 milliter water toe roer door en draai het vuur uit.
  • Laat het 10 minuten afkoelen en pureer alles glad met de staafmixer.
  • Vervolgens laat je het compleet afkoelen gebruik 1 deel direct in een curry en verdeel de rest in porties en vries het in.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*