Croutons maken

Croutons maken super gemakkelijk van restjes oud brood

Croutons maken super simpel en lekkerder dan kant en klaar. gebruik restjes oud brood voor de perfecte knapperige blokjes brood.
Voor bij salades of soepen vind ik het altijd lekkerder om zelf croutons te maken.
Iets wat in een paar minuten gebeurd is en waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt.

Smaak toevoegen

Ook kun je gemakkelijk smaak toevoegen door verschillende soorten olies en kruiden.
Voor puur naturel gebruik je alleen olijfolie, voor extra smaak kun je dan nog grof gemalen zwarte peper en zeezout toevoegen.
Ook maak ik graag gebruik van olies met een smaakje zoals knoflook olie of chili olie voor net dat beetje pit.
Als brood soort kun je gebruiken wat je wilt stokbrood, casinobrood, volkorenbrood, zuurdesembrood of soda brood.
Net wat je in huis hebt of lekkerder vind.

Croutons maken

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Brood
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk Stokbrood of andere restjes oud brood
  • 2 eetlepels Olijfolie met of zonder smaak
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd het oude brood in blokjes groot of klein dat maakt niet uit.
  • Doe het brood in een schaal doe de olijfolie erbij en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  • Schep alles goed om zodat de olijfolie goed in het brood kan trekken laat het even 1 – 2 minuten staan.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie.
  • Bak hierin de croutons in porties in een paar minuten goudbruin.
  • Gebruik de croutons direct bij/in je salade of soep of laat compleet afkoelen en bewaar dit maximaal 3 dagen in een goed afsluitbare pot of bakje.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*