Citroen knoflook kip met broccoli

Vandaag een snel en simpel recept met krokante kipstukjes in een fris zure knoflook citroen saus.
Ik hou persoonlijk heel erg van het fris zure van een citroen en voeg dit ook vaak aan gerechten met kip toe of aan een pasta saus.
Citroen is een echte smaakmaker en kun je ook in veel gerechten gebruiken.
Dus experimenteer eens wat vaker met citroen in de keuken want deze citrus vrucht is veelzijdiger dan je misschien denkt.

Je kent vast wel de krokante kipstukjes die je vaak bij een sushi en grill restaurant kunt bestellen.
Deze kipstukjes worden door de maizena gehaald en daardoor krijgen ze dus een lekker knapperig jasje.
Dat heb ik ook met deze kip gedaan, eet je dus graag kip en wil je eens wat anders dan moet je dit zeker een keer proberen.

Serveer deze kip met gestoomde broccoli en eventueel nog wat rijst.

Citroen knoflook kip met broccoli

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram Kipfilet
  • 1 Eiwit van 1 ei Groot ei maat L
  • Maizena
  • 4 teentjes Knoflook
  • 2 stuks Biologische citroenen zonder was laagje
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 4 eetlepels Bloemenhoning
  • 1 1/2 eetlepel Vers geraspte gember
  • 6 stengels Lente ui
  • 1 eetlepel Zwarte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel Witte sesamzaadjes
  • Arachideolie
  • Peper en zout
  • 500 gram Broccoli
  • Jasmijnrijst Optioneel voor 2 personen

Instructies
 

  • Splits het ei en doe het eiwit in een schaaltje
  • Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in het schaal van het eiwit, meng de kipstukjes met een lepel of vork goed door het eiwit.
  • Zet een diep bord klaar en doe hierin 2 eetlepels maizena.
  • Haal de kipstukjes uit het bakje en rol ze door de maizena, zorg ervoor dat elke stukje rondom goed bedekt is met de maizena (voeg eventueel een extra eetlepel maizena toe als dit nodig is)
  • Was ondertussen de broccoli en snijd deze in roosjes.
    Stoom de broccoli in een stomer/stoomoven of in een stoommandje voor boven de pan.
    Stoom de broccoli gaar in 15 minuten. (bereid ondertussen ook de rijst)
  • Verhit een wokpan met een scheutje arachideolie bak hierin de kipstukjes rondom goudbruin en knapperig.
    Doe dit in 2 tot 3 keer als je namelijk teveel kip tegelijk in de wok doet worden de stukjes niet knapperig.
  • Haal de kipstukjes uit de wok en leg ze opzij op een bord.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit deze even 1 minuut aan in de wok op laag vuur.
  • Rasp de schil van de 2 citroen en doe deze bij de knoflook in de pan.
    Pers de citroen uit en voeg het sap bij de knoflook en rasp in de wok.
  • Rasp de gember en doe deze samen met de honing, sojasaus en een snuf peper en zout in de wok.
  • Roer dit even door en draai het vuur ietsje hoger.
    Laat de saus een beetje inkoken tot het wat dikker wordt.
  • Snijd ondertussen de lente ui in fijne ringen.
  • Als de saus wat dikker wordt doe je kipstukjes in de pan samen met de lente ui.
    Voeg de sesamzaadjes toe en en draai het vuur hoog.
  • Verwarm de kipstukjes nu even 2 minuten, draai daarna het gas uit en verdeel de citroen knoflook kip over 2 borden.
  • Serveer met de broccoli en rijst.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*