Chocolate chip koeken

Chocolate chip koeken

Chocolate chip koeken heerlijke grote koekjes

Chocolate chip koeken ik ben een echt koekjes monster.
Vooral zelf gebakken koekjes ben ik gek op.
Alleen de geur al die uit de oven komt tijdens het bakken zo lekker vind ik dat.
Helaas zijn deze koekjes niet gluten vrij maar aangezien ik volop in mijn experimentele fase zit met glutenvrij bakken.
Komt er snel ook meerdere glutenvrije koekjes recepten online.
Ben je nou net als ik z’n koekjes monster dan zou ik als ik jou was snel aan de bak gaan.
Gebruik bij dit soort koekjes altijd bak vaste chocolade drops zoals deze.

Wil je een bijzondere hartig zoet combinatie koekje dan is dit recept zeker iets voor jou!

Chocolate chip koeken

Chocolate chip koeken

Chocolate chip koeken heerlijke grote koekjes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 16 koeken

Ingrediënten
  

  • 200 gram Koude ongezouten roomboter
  • 300 gram Patent bloem
  • 175 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 165 gram kristalsuiker
  • 1/4 theelepel Bakpoeder
  • 200 gram Chocolade druppels
  • 1 stuk Ei
  • 2 eetlepels Volle melk
  • 1/4 theelepel Zeezout
  • 1 1/2 eetlepel Golden Syrup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Meng de koude boter met de beide soorten suiker met de mixer op de laagste stand tot een egaal en licht geel mengsel.
  • klop dit 5 minuten door op stand 3 van je mixer.
    Schraap daarna de wanden van je beslag kom schoon met een spatel.
  • Voeg de Golden syrup, melk en het ei toe en klop dit goed door.
  • Voeg bij de bleke massa in de beslag kom nu de bloem samen met zout, baking soda en het bakpoeder en mix dit geheel 8 minuten goed door, schraap tussendoor de randen af en toe schoon met de spatel.
  • (zet hiervoor wel eerst de mixer uit)
  • Spatel nu de chocolade druppels erdoor.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met behulp van een ijsschep 14 tot 16 bollen op je bakplaat.
  • Bak de koekjes voor 14 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Als de koeken uit de oven komen laat ze eerst nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze vervolgens op een taart rooster en laat ze verder compleet afkoelen.

Notities

A cookie a day keeps the doctor away!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*