Chocoladereep met hazelnoten en rozijnen

Voor wie mij inmiddels een beetje kent weet dat ik graag zoveel mogelijk zelf maak.
Ik wordt helemaal enthousiast van het idee om zelf iets from scratch te maken!
Zo maak ik van alles wat ik zelf wil maken een lange lijst en ga daar 1x in de zoveel tijd mee aan de slag.
Dus toen ik laatst mijn lijstje er weer eens bij pakte stond daar zelf een chocoladereep maken.
Ik bestelde bij de notenshop cacaoboter en wat hazelnoten en rozijnen en ik ging aan de slag.
Om zelf chocolade te maken heb je 2 belangrijke ingrediënten nodig.
Puur cacaopoeder ongezoet en cacaoboter.

Smaken en zoetigheid

De smaken en de zoetigheid van je chocolade kun je zelf heel makkelijk bepalen.
1 van mijn favoriete smaken is chocolade met hazelnoten en rozijnen.
Dus voor mijn eerste zelfgemaakte chocolade was mijn keuze snel gemaakt.
De zoetigheid kun je bepalen door de hoeveelheid suiker die je toevoegt.
Het recept voor zelf chocolade maken is goed voor 3 repen.

Het makkelijkste om een reep te maken zijn silicone mallen voor chocolade ik kocht die van mij op Ali express.

Chocoladereep met hazelnoten en rozijnen.

Geschikt voor 3 repen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Chocolade reep vorm van silicone

Ingrediënten
  

  • 200 gram Cacaoboter
  • 100 gram Puur ongezoete cacaopoeder
  • 2 eetlepels Suiker Of meer als je een zoetere chocoladereep wilt even experimenteren met de smaak.
  • 50 gram Hazelnoten
  • 50 gram Rozijnen

Instructies
 

  • Doe de cacaoboter in een kom en smelt deze "au bain marie" dat wil zeggen in een pan met kokend water waar je de kom boven zet.
  • Laat de cacaoboter rustig smelten.
  • Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze een lichtje kleurtje krijgen en je ze gaat ruiken.
  • Let goed op want de noten kunnen snel aanbranden!
  • Haal de hazelnoten uit de pan en hak ze wat fijner.
  • Ondertussen is de cacaoboter gesmolten roer deze even door en haal de kom van de pan.
  • Roer de cacaopoeder en de suiker door de cacaoboter heen en roer de hazelnoten en rozijnen erdoor.
  • Verdeel de vloeibare chocolade voorzichtig over de vormen.
  • Leg de chocoladevormen nu voorzichtig in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur liggen zodat de chocolade hard kan worden.
  • Je kunt de chocolade 5 dagen in de koelkast bewaren of 1 maandje in de vriezer.
  • Optioneel je kunt de hazelnoten en rozijnen natuurlijk ook vervangen door andere nootjes en of gedroogd fruit.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*