Chocolade hazelnoot tulband

Chocolade

Iets wat ik vroeger mega vaak at wit, puur, melk maakte niet uit.
De laatste jaren eet ik niet meer zoveel chocolade.
Maar soms heb ik van die momenten dat ik echt behoefte heb aan chocolade.
En vooral een chocolade cake met stukjes chocolade en nootjes.
Ik vond deze cake wel wat weg hebben van een ferrero rocher je weet wel die ronde chocolaatjes met hazelnoten mmm heerlijk zijn die.

Extra feestelijk

Als je de cake in een mooie tulband vorm bakt wordt deze extra feestelijk.
Deze cake heb ik dit keer versierd en er kaarsjes op gedaan en mijn vriend in de ochtend mee verrast op zijn verjaardag afgelopen maand.
Voor wie ga jij deze chocolade cake bakken?

Ingrediënten voor 1 cake
  • 250 gram bloem
  • 250 gram witte suiker
  • 60 gram cacao poeder gezoet
  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 5 medium eieren of 4 eieren maat l
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 95 milliliter volle melk
  • 150 gram chocolade druppels
  • 100 gram gehakte hazelnoten
Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm de oven voor op hete lucht 160 graden.
Vet de tulband of cake vorm in met boter of een bake spray.
En bestrooi de vorm lichtjes met bloem dit zorgt ervoor dat de cake straks gemakkelijk uit de vorm komt.

Stap 2

Doe in een beslag kom de boter en de suiker en mix dit tot een gladde massa.
Voeg tussendoor een voor 1 de eieren erbij.
Doe pas weer een nieuw ei bij het beslag als de andere goed is opgenomen.
Stop met mixen als het beslag goed gemengd is en luchtig is.

Stap 3

Spatel de bloem, cacaopoeder, chocolade druppels, hazelnoten, bakpoeder en de baking soda voorzichtig door het mengsel.
Roer niet te hard want dan blijft het beslag niet meer luchtig.
Los het cacaopoeder op in de melk en roer dit door het beslag.

Stap 4

Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven op 160 graden voor 60 tot 70 minuten.
Check vanaf de 60 minuten met een saté prikker of de cake gaar is.
Komt de prikker er schoon uit dan is je cake goed.
Anders laat je hem steeds nog 5 minuten langer staan en check je het opnieuw.
Laat de cake in de vorm afkoelen voor 15 minuten.
Haal hem daarna voorzichtig uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een taartrooster.
Als de cake afgekoeld is kun je hem eventueel nog versieren met gesmolten chocolade en sprinkels.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*