Chicken stroganoff

koolhydraatarm genieten

Sinds september ben ik mijn koolhydraten langzaam gaan afbouwen en nu eet ik alweer een tijdje koolhydraatarm.
Bij Claudia van Foodfromclaudnine.nl zag ik een receptje voor chicken stroganoff voorbij komen.
Ik ben meestal niet zo van een recept exact volgen en geef er altijd een eigen draai aan, of vervang ingrediënten of laat ze weg.
Vaak wordt het dan een totaal nieuw recept of het lijkt er in de verste verte niet meer op.

Een totaal nieuw recept.

Zo ook bij dit recept wat aanpassingen gedaan en het was mega lekker.
Omdat ik een koolhydraatarme levensstijl volg is dit een ideaal gerecht.
Je kunt er een puree van knolselderij of bloemkool naast serveren of bloemkoolrijst.
Volg je geen koolhydraatarme levensstijl dan serveer je het met aardappelpuree of rijst.
Voor dit recept heb ik de uien en de peterselie van De Tuin van Best gebruikt.
Deze waren nog als laatste over uit de tas dus kon ik ze mooi gebruiken.
Ik kwam toen ik klaar was met koken achter dat ik de paprika’s was vergeten!
En ik had nog wel z’n mooie gekregen in de groenten tas, nou ja kan gebeuren haha.
Ik zal ze aan het recept toevoegen want die horen nou echt in een stroganoff gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 400 gram kipfilet
  • olijfolie
  • roomboter
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 grote gele ui of 2 kleine uien
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 70 milliliter wodka ( Dit geeft wel echt optimale smaak maar je kunt dit ook vervangen door droge witte wijn of extra bouillon )
  • 80 milliliter kippen bouillon
  • 1 theelepel grove Zaanse mosterd
  • 4 groene punt paprika’s of ander kleur bijv. oranje of rood.
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 blaadjes gedroogd laurier blad
  • 250 milliliter Sour cream
  • 1 eetlepel verse peterselie
Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm een grote koekenpan of hapjes pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie.
Snijd de kastanje champignons in plakken en doe deze in de pan.
Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.
Voeg de ui bij de champignons en pers de knoflookteentjes uit boven de pan.
Bak de champignons 5 – 7 minuten en spatel deze af en toe om.

Stap 2

Haal de champignons uit de pan en zet deze op een bord op het aanrecht.
Dep de kipfilet droog met een stuk keukenpapier en snijd ze in blokjes.
Doe de kipfilet in de pan en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
Was ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika’s in repen en doe ze bij de kipfilet in de pan.
Bak dit 7 minuten tot de kipfilet goudbruin is.

Tussen stap 2 en 3 door kun je je bijgerecht maken.

Stap 3

Giet de wodka bij de kip in de pan en roer dit goed door schraap met een spatel lichtjes over de bodem.
Hierdoor komen de iet wat aangebakken stukjes los en dit zorgt voor extra smaak.
Giet de kippen bouillon, de tomatenpuree en de mosterd in de pan en roer dit door.
Doe de champignons terug in de pan.
Giet de Sour crème en de gehakte peterselie erbij en roer nog eens door
Voeg de laurierblaadjes toe en zet de deksel op de pan.
Draai het gas laag en laat dit op een laag vuur ongeveer nog 5 minuten sudderen.
De saus moet wat indikken vind je hem na de 5 minuten nog te dun laat hem dan nog 2 minuten langer in de pan.

Eet smakelijk!

https://www.detuinvanbest.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*