Koolhydraatarm borrelhapje
Voor bij de borrel maakte ik deze snelle en simpele caprese spiesjes.
Een ideaal hapje voor bij een koolhydraatarme levensstijl en nog mega lekker ook.
Ik heb deze keer rauwe ham aan de spiesjes toegevoegd omdat ik dat net iets lekkerder vind.
Maar je kunt ook iets van Salami toevoegen of het weglaten.
Wat ik fijn vind aan dit soort hapjes is dat het snel, makkelijk en lekker is.
Het kost je nog geen 15 minuten om dit op tafel te zetten.
Ik heb deze ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis en de basilicum groeit gewoon in mijn kruidentuintje.
Net zoals de volgende verse kruiden waar ik vaak mee kook;
Tijm, bonenkruid, munt, citroen verbena, citroen tijm, basilicum, paarse basilicum, selderij, koriander, zilver tijm, salie, krul peterselie, platte peterselie, rozemarijn, bieslook, lavendel en een drop kruiden plantje.
Momenteel nu het kouder is zijn er een aantal kruiden die het iets minder goed doen, maar straks in het voorjaar zal het wel weer volop bloeien.

Ingrediënten
- verse basilicum blaadjes
- rauwe ham
- snack tomaatjes
- mozerella bolletjes
verder nodig
Sate prikkers en een groot bord of schaal.
Bereidingswijze
Stap 1
Was de snack tomaten onder de kraan en droog ze daarna goed met een theedoek.
Stap 2
Pluk de mooiste blaadjes basilicum van de plant en als er zand op zit was je deze ook even onder de kraan en dep ze daarna goed droog.
Giet de het vocht van de mini mozzarella bollen af en rol de plakjes rauwe ham alvast netjes op.
Stap 3
Neem een prikker en doe bovenaan een blaadje basilicum dan de tomaat, rauwe ham en als laats de mozzarella en leg ze op een bord of schaal.
Herhaal deze stappen totdat je er voldoende hebt voor op tafel te zetten.
Hoeveel je er maakt is afhankelijk van je visite.
Tip:
Lekker met een pesto dip of balsamico azijn
Eet smakelijk!
