Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep hartverwarmend voor een winterse dag

Bruine bonensoep een heerlijke soep bomvol smaak!
Deze heerlijke soep smaakt fantastisch op een koude gure winterse dag.
En hij is ook nog eens snel klaar en goed gevuld.
Naast bruine bonen bevat deze soep ook plakjes Gelderse rookworst.
Zelf ben ik dol op soepjes omdat je er altijd lekker veel mee kunt variëren en je kunt er prima een maaltijdsoep van maken.
Serveer er lekker een stokbroodje naast of zelf gemaakte croutons het recept daarvoor vind je hier.
Ook zou je in deze soep om hem extra vullend te maken nog prima restjes groente kunnen verwerken die je nog in de koelkast hebt liggen.

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 680 gram Bruine bonen uit blik of pot
  • 1 stuks Grote aardappel in blokjes
  • 1 stuks Winterpeen in blokjes
  • 2 stuks Uien gesnipperd
  • 6 teentjes Knoflook geperst
  • 1 stuks Prei in fijne ringen gesneden
  • 1 stuks Rookworst in plakjes
  • 300 gram Gerookte spekreepjes uitgebakken
  • 1 klein Blikje tomatenpuree
  • 3 stuks Laurierblaadjes vers of gedroogd
  • 15 gram Verse selderij fijngehakt
  • 15 gram Verse peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels Zoete paprikapoeder
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 theelepel Gemalen zwarte peper
  • 1,5 – 2 liter Water
  • 2 stuks Groente bouillonblokjes
  • 250 gram Sour crème als topping
  • 1 stuks Stokbrood (glutenvrij) voor erbij

Instructies
 

  • Verhit een ruime soeppan en bak hierin de spekreepjes krokant.
  • Was ondertussen de aardappel, prei, en winterpeen.
    Maak deze schoon en snijd de aardappel en winterpeen in blokjes en de prei fijne ringen.
  • Schil de uien en snipper deze pel ook de teentjes knoflook.
  • Als de spekjes uitgebakken zijn voeg je de uien toe en pers je de knoflook boven de pan fruit dit 2 minuten en voeg de dan de aardappel, wortel en prei toe.
  • Bak dit een paar minuten mee en doe de tomatenpuree en paprikapoeder, peper en zout erbij.
  • Giet de bruine bonen af en doe deze bij de andere ingrediënten in de pan giet het water erbij en de bouillonblokjes en breng de soep aan de kook.
  • Voeg de laurierblaadjes toe.
  • Kook de soep op laag vuur 25- 30 minuten.
  • je kunt de soep nu volledig pureren met de staafmixer of pureer maar een paar keer kort zodat je er nog wat structuur in houdt.
  • Hak de laatste 10 minuten de selderij en peterselie fijn en snijd de rookworst in plakjes doe dit bij de soep en verwarm nog 5 minuten mee.
  • Schep de soep in kommen schep op elke kom een flinke dot sour crème en bestrooi eventueel nog met extra peterselie.
  • Serveer met wat (glutenvrij) stokbrood.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*