Broccoli courgette soep met pulled chicken

Verloren recept

Dit recept stond al enige tijd in mijn concepten en was hem helemaal vergeten.
Ik heb dit recept voor De Tuin Van Best gemaakt met de broccoli en courgette die toen in de groente tas zaten.
Broccoli en courgette vind ik groentes die goed met mekaar samen gaan in een gerecht.
Beide zijn ze vrij neutraal van smaak maar zitten vol vitamines.
Ik heb al ooit eens deze soep gedeeld alleen nu heb ik er iets extra’s aan toegevoegd namelijk pulled chicken.
Mocht je nou vegetarisch zijn kun je deze ook weglaten of vervangen voor een vegetarische vervanging.


Ik blijk stiekem best wel al wat vegetarische gerechten op mijn site staan terwijl ik zelf toch geen vegetariër ben.
Dus komt er een binnenkort een aparte tab in mijn menu op de website waar je alle vegetarische gerechten onder kunt vinden.
Maar nu even terug naar het recept voor deze romige broccoli courgette soep het recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 broccoli
  • 250 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • kookroom
  • peper en zout
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • groenten bouillonblokjes 2 stuks
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tuinkers voor garnering
Bereidingswijze
Stap 1

Zet een pan water op met 2 kippenbouillonblokjes en breng dit aan de kook.
Zodra het water kookt doe je de kipfilet in de pan en kook dit 10 minuten.
Giet na de 10 minuten de kipfilet af en trek met behulp van 2 vorken de kipfilets uit mekaar.
Nu heb je dus pulled chicken.

Stap 2

Snipper de ui en fruit deze in een kleine theelepel olijfolie even aan in de soeppan.
Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet deze aan.
Pers de 2 teentjes knoflook uit boven de ui in de soeppan en fruit dit nog 2 minuten mee.

Stap 3

Was de broccoli en de courgette goed onder de kraan.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de courgette in blokjes.
Doe deze in de soeppan samen met de groentebouillonblokjes en het water uit de waterkoker en breng de soep aan de kook.

Stap 4

Kook de groenten 12 minuten op middelhoog vuur.
Pureer de soep glad na 12 minuten met een staafmixer.
Proef de soep en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep de soep in kommen en voeg aan elke kom wat pulled chicken en tuinkers toe en schenk er een scheutje kookroom over.
Wil de soep bewaren dat kan 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.
Wel zonder de kip en de kookroom dan natuurlijk.

Eet smakelijk

https://www.detuinvanbest.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*