Brioche hamburger broodjes

Brioche hamburger broodjes.

Brioche hamburger broodjes van Brioche naar broodjes.
Deze stap is super gemakkelijk als je de gewone brioche al eens gemaakt hebt.
Mijn brioche brood staat al heel lang online en maak het redelijk vaak.
En met dat zelfde recept kun je ook heerlijke hamburger broodjes maken.
Dit lichtzoete brood is uitermate geschikt om de lekkerste burgers mee te maken.
Binnenkort meer over burgers want dan begint burger week op queennskitchen.nl hou dus zeker Instagram in de gaten.
Je kunt in de tussentijd alvast een keer oefenen op deze hamburgerbroodjes van brioche deeg.

Kort bakken op hoge tempratuur.

De truc voor luchtige zachte broodjes is om ze kort te bakken op een hoge tempratuur.
Brood bak je altijd in de oven met boven en onder warmte hete lucht kan wel maar zal ik persoonlijk zelf niet zo snel voor kiezen.
Dit omdat hete lucht sneller uitdroogt en de kans bestaat dat ze te donker worden aan de bovenkant.
Even terug naar het bakken op de juiste tempratuur.
Je bakt de broodjes op een tempratuur van 200 graden voor 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
Vooral het voorverwarmen van je oven is belangrijk hierdoor kun je ze dus zo kort bakken omdat de oven al meteen op de juiste tempratuur is.
Een extra tip zodra de oven aangeeft dat hij op tempratuur is wacht dan nog even 10 minuten voor je brood/broodjes erin schuift dan weet je zeker dat heel de oven goed door verwarmd is.

Extra smaak

Voor extra smaak bestrooi ik de broodjes met een mix van witte en zwarte sesamzaadjes en maanzaad.
Bestrijk je broodjes eerst met een losgeklopt ei en strooi daarna de zaadjes erover.
Hierdoor blijven ze goed plakken en wordt de bovenkant van de broodjes mooi goudbruin.

Dus de volgende keer kies eens voor een zelf gebakken brioche broodje voor bij je hamburger succes verzekerd!

Brioche hamburger broodjes

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 3 uur 15 min
Totale tijd 3 uur 45 min
Gang Bijgerecht, Brood, dinner, lunch
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands
Porties 8 broodjes

Ingrediënten
  

  • 450 gram Tarwebloem
  • 2 theelepels Zout
  • 50 gram Suiker
  • 7 gram gist (zakje gedroogde gist)
  • 100 milliliter Volle melk
  • 4 stuks Eieren
  • 190 gram Zachte ongezouten boter
  • 1 extra Ei voor de ei was

Instructies
 

  • Verwarm de melk totdat deze lauw ( 27 – 30 graden) is, zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de bloem in de kom van je standmixer met een deeghaak.
    Doe het zout aan de linkerzijde in de kom en de suiker aan de rechterkant.
  • Mix elke kant nu voorzichtig met je hand door de bloem.
  • Mix het daarna door met de deeghaak even kort.
  • Strooi de gist nu in de mengkom.
  • Giet de melk langzaam bij de bloem terwijl je de machine laat draaien op stand 1.
  • Voeg nu stuk voor stuk de eieren erbij en blijf mixen, als alle eieren goed opgenomen zijn door het deeg blijf je 10 minuten mixen op stand 1.
  • Hak de zachte boter in blokjes voeg nu steeds 2 blokjes boter toe aan het deeg terwijl de mixer draait. Let op! voeg pas weer opnieuw 2 blokjes toe als de andere boter goed is opgenomen in het deeg.
  • Herhaal dit tot alle boter door het deeg zit dit duurde bij mij een minuut of 8 – 10 .
  • Haal nu het deeg uit de mengkom en doe deze in een licht beboterde schaal , dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1,5 tot 2 uur rijzen op een warme plaats.
  • Het deeg moet uiteindelijk in volume verdubbeld zijn.
  • Als het deeg goed gerezen is en dus in volume verdubbeld is plaats je het deeg 1 uur in de koelkast.
  • Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier en zet deze klaar.
  • Haal na het uur je deeg uit de koelkast.
  • Bestrooi je werkblad met bloem.
  • Verdeel het deeg nu in 8 gelijke porties.
  • Neem 1 portie deeg en vouw elke hoek nu naar het midden tot je een bolvorm krijgt.
  • Duw het nu plat en vorm het weer tot een bal.
  • Herhaal dit met elke portie totdat je 8 mooie bolletjes hebt.
  • Leg de bolletjes deeg nu uit mekaar verdeeld over de bakplaat.
  • Dek de bakplaat weer af met een vochtige theedoek en laat de brioche broodjes op een warme plaats weer 30 minuten rijzen totdat het deeg weer verdubbeld is.
  • Als de 30 minuten bijna om zijn en het deeg is goed verdubbeld is verwarm je de oven voor op 200graden boven en onder warmte.
  • Wacht 10 minuten nadat de oven heeft aangegeven op tempratuur te zijn.
    In de tussentijd klop je een ei los en bestrijk je de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met zaadjes.
  • Bak de brioche hamburger broodjes in het midden van de oven voor 15 minuten
  • Na de baktijd haal de brioche hamburger broodjes uit de oven en laat deze nog 10 minuten op het aanrecht staan op de bakplaat.
  • Haal de broodjes daarna van de bakvorm af en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*