Boerenkool salade

Waar denk je aan bij boerenkool?

Als je mensen vraagt aan welk gerecht denk je bij boerenkool?
Dan zullen de meeste antwoorden met boerenkoolstamppot.
Misschien een enkeling met boerenkoolsoep of pesto van boerenkool.
Maar wist je dat je met boerenkool ook prima een salade kunt maken?
In Amerika is boerenkool namelijk erg populair in salades en zelfs in een aantal wok gerechten.
Zoek op internet of op pinterest maar is op het woordje “kale” en je krijgt mega veel verrassende resultaten.
Deze mooie verse groene boerenkool komt uit de groenten tas van De Tuin van Best.
Toen ze aan mij vroegen wat ga je ermee maken?
Zei ik meteen een boerenkoolstamppot of boerenkool ala crème.
Ik kreeg als tip mee maak eens een salade, en zo gezegd zo gedaan.
Hebben jullie wel eens een salade gemaakt met boerenkool?
Ik help je alvast op weg met een simpel receptje van een boerenkool salade.

Ingrediënten voor 2 -3 personen
  • 500 gram verse boerenkool
  • 2 wortels
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 grote granny Smith appel
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1\4 theelepel zout en peper
  • 1 theelepel honing
Bereidingswijze
Stap 1

Haal de verse boerenkoolbladeren van de hoofdnerf en snijd deze klein.
Was de boerenkool goed en laat uitlekken in een vergiet.
Was de wortel en de granny Smith.
Maak de wortel schoon door de buitenste laag eraf te schillen met een dunschiller.
Snijd de wortels in dunne linten met een dunschiller en snijd deze linten in drieën.
Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis.
Vervolgens snijd je elk stuk van de appel nog eens in vieren.

Stap 2

Doe de boerenkool bladeren in een schaal en doe hierbij de appelpartjes en de wortel linten.
Maak een dressing door de citroen uit te persen en voeg hier de olijfolie en de honing bij.
Meng dit met een lepel door en giet over de boerenkool salade.
Hussel dit met je handen goed door en doe de rozijnen en walnoten erbij.
Meng dit met je handen nog eens door.
Serveer dit eventueel met gebakken aardappels en een stukje vlees of vegetarische vervanging.

Eet smakelijk!

https://www.detuinvanbest.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*