Bloemkool kaas soep

Oud recept in een nieuw jasje

In het kader van het bijna 1 jarige bestaan van Queen N’s Kitchen is het tijd om wat oude recepten in een nieuw jasje te stoppen.
Dit kan zijn door middel van het recept en of een nieuwe foto.
In dit geval was het beide aan de beurt.
In het originele recept wat ik alleen maar via instagram gedeeld heb waren aardappels toegevoegd.
Nu past dit niet in mijn koolhydraatarme levensstijl dus heb ik de aardappels vervangen voor knolselderij.
Deze soep is extra cheesy doordat er brie en belegen kaas inzit.
Dus een ideaal soepje voor de koudere dagen.
En natuurlijk voor alle kaasliefhebbers!

Extra tip: vervang eventueel de brie en de geraspte kaas eens door een ander kaassoort hierdoor krijgt de soep een totaal ander smaak.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 hele bloemkool
  • 150 gram knolselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram brie
  • 75 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • 1,2 liter water
  • 2 groenten bouillon blokjes
  • peper en zout
  • peterselie
Bereidingswijze
Stap 1

Was de groenten en snijd de bloemkool in roosjes en de knolselderij in kleine blokjes.
Snipper de ui en pel de knoflook teentjes.
Verhit een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten.
Pers de knoflookteentjes boven de pan en verwarm deze nog 1 minuut mee.

Stap 2

Vul ondertussen de waterkoker met 1,2 liter water en zet deze aan.
Doe de bloemkool roosjes en de knolselderij bij de ui en de knoflook in de pan giet het warme water erbij en de bouillon blokjes en breng het geheel aan de kook.

Stap 3

Kook de bloemkool soep 12 minuten.
Snijd de brie in kleine blokjes hierdoor smelten ze straks sneller.
Pureer de bloemkool soep met een staafmixer glad en zet de pan weer terug op het vuur.
Nu kunnen de brie en de geraspte kaas bij de soep laat dit langzaamaan smelten en roer af en toe door de soep.

Stap 4

Was de peterselie dit mag een flinke hand zijn van 20 gram, snijd de peterselie fijn en voeg deze bij de soep in de pan.
Als de kaas helemaal gesmolten is en de soep dik en romig is haal je de pan van het vuur.
Vul de kommen met de soep en strooi boven elk kommetje nog een extra handje geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*