Bier kaas soep

Bier kaas soep

Bier kaas soep met Guinness, spek en cheddarkaas.

Bier kaas soep een verwarmend kommetje soep bomvol smaak.
Deze soep is rijk van smaak en je proeft het bier er goed in terug.
Ik gebruikte voor deze soep mijn geliefde Guinness bier ik vind de smaken van een stout biertje het lekkerste in deze soep.
Maar natuurlijk kun je ook altijd een andere soort bier gebruiken als je niet van Guinness houdt.
De cheddarkaas zorgt voor de romigheid en een beetje scherpte in de soep.
Krokante uitgebakken spekjes zorgen voor de crunch in dit gerecht.

Secret ingrediënt

Als secret ingrediënt wat nu dus eigenlijk niet meer zo secret is is dat ik in deze soep mosterdpoeder gebruik.
Deze kun je tegenwoordig overal in de supermarkt kopen het zit een gele bus en je vind deze bij de kruiden.
Ik gebruik mosterdpoeder redelijk vaak als extra smaakmaker in soepen , sauzen en dressings.
Het geeft net even die extra kick en hartige smaak aan je gerecht.

Gebruik van bier

Zoals ik hierboven al aan gaf gebruik ik het liefste een stout biertje in dit geval Guinness.
Maar natuurlijk is elk ander bier prima, ik zou wel voor een stout bier gaan zoals een Leffe bruin of een Kasteel biertje.
De alcohol verdampt uiteindelijk maar de smaak van het bier proef je goed terug in de soep.
Wil je nog een andere soep met Guinness proberen? dan vind je hier het recept voor een Ierse uiensoep.

Bier kaas soep

Bier kaas soep

Met cheddarkaas en Guinness bier.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, dinner, lunch, Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram Geraspte cheddarkaas
  • 350 milliter Guinness bier
  • 250 milliter slagroom
  • 30 gram Bloem
  • 30 gram Ongezouten roomboter
  • 230 milliter Kippenfond
  • 1 theelepel Mosterdpoeder
  • 1/4 theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 80 gram Streaky bacon
  • 1 stuk Winterpeen
  • 1 stuks Gele ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 theelepel laurierblad poeder
  • 1 theelepel Verse tijm blaadjes

Instructies
 

  • Was de wortel en de bleekselderij en snijd beiden in hele kleine fijne blokjes.
    Schil en snipper ook de ui fijn en pel de teentjes knoflook en hak ook deze fijn.
  • Doe de boter in een soeppan samen met de wortel, bleekselderij, ui en knoflook en bak dit op middelhoog vuur zacht, dit duurt 5 – 8 minuten.
  • Voeg mosterdpoeder, paprikapoeder en de bloem toe en roer dit goed door.
  • Voeg na 1 minuut in kleine beetjes het bier toe blijf tussendoor roeren.
    Giet nu slagroom in kleine beetjes erbij en blijf goed roeren.
    Daarna giet je rustig de kippenfond erbij en blijf hierbij ook goed roeren.
  • Doe de worcestersaus erbij samen met de verse tijmblaadjes en het laurierpoeder.
    Breng dit aan de kook en laat het voor 5 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en roer met een garde in kleine beetjes de geraspte cheddar kaas erdoor.
    Bewaar een klein beetje als extra garnering.
  • Verdeel de soep over 4 kommen hak de streaky bacon fijn en verdeel over de soepkommen.
    Verdeel ook de overgebleven cheddar kaas over de komen.
    Serveer met stokbrood.

Notities

Eet Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*