Bao gestoomde broodjes

Bao gestoomde broodjes

Bao je kent vast wel broodje bapao die kleffe dingen uit de diepvries.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze best wel vaak gegeten heb hoor.
Maar vaak vond ik het dan toch weer tegen vallen, totdat ik een keer een homemade versie gegeten heb.
Jongens dat was me een verschil.
Veel lekkerder en totaal niet klef.
Toen ik ze laats bij Masterchef Australië Bao (gestoomde broodjes) voorbij zag komen wist ik dit ga ik maken!
Het zag er zo simpel uit dat moet ik kunnen.
En zie hier het resultaat.
Ik heb er nu broodjes van gemaakt die je lekker kunt vullen naar eigen smaak.
Bijvoorbeeld met biefstuk en groenten of met buikspek, of wat dacht je van pikante gehaktballen en knapperige oosterse groenten.
En ik kon het natuurlijk niet laten om ook meteen zelf bapao broodjes te maken en die werk ik ook snel uit.
Dus daar moeten jullie nog even geduld voor hebben.
maar voor nu kun je alvast 1x oefenen op de basis.

Bao gestoomde broodjes

Voor 4 of 8 personen afhankelijk van de porties
Voorbereidingstijd 1 uur 4 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Bijgerecht, dinner
Keuken Chinese
Porties 8 personen

Equipment

  • Stomer of stoommand

Ingrediënten
  

  • 530 gram Patentbloem
  • 7 gram Droge gist
  • 40 gram Suiker
  • 1/2 theelepel Zout
  • 15 gram Bakpoeder
  • 50 milliliter Volle melk
  • 250 milliter Warm water
  • 25 milliliter Zonnebloemolie

Instructies
 

  • Mix alle droge ingrediënten (bloem, gist, bakpoeder, suiker) in de mengkom van je standmixer door mekaar.
    strooi de zout erover.
  • Meng de melk met het warme water en de zonnebloemolie.
  • Zet de standmixer met de deeghaak aan op de laagste stand giet langzaamaan tijdens het mixen het vocht erbij (melk, water, olie)
  • Mix het 2 minuten op de laagste stand tot een samenhangend deeg.
  • Zet nu de mixer op de hoogste stand en laat het deeg nog 2 minuten draaien.
  • Haal het deeg uit de mengkom bestuif met bloem en maak er een grote bol van.
  • Vet een grote schaal in met 1 eetlepel zonnebloemolie, dit voorkomt dat het deeg gaat plakken tijdens het rijzen.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek rijzen voor 1 uur (het deeg moet verdubbeld zijn anders heeft het langer nodig)
  • Na de rijstijd haal je het deeg uit de kom verdeel in 8 gelijke porties voor grote bao's of in 16 kleine porties voor 16 kleine bao's
  • Rol er bollen van en druk ze plat.
  • Leg 2 eetstokjes in het midden op de deeglap en vouw de ander helft erover schuif voorzichtig de stokjes eruit en leg de broodjes op een stukje bakpapier net zo groot als je broodje.
  • Leg de broodjes uit mekaar in de stoommand vul elke mand max met 3 a 4 bao's de stoom moet er nog goed langs kunnen.
  • Stoom grote broodjes 15 minuten en kleine broodjes 10 minuten.
  • Na het stomen kun je ze vullen met je favorieten ingrediënten.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*