Babi ananas uit Indonesië

Babi ananas uit Indonesië

Babi ananas uit Indonesië

Vandaag gaan we op reis naar Indonesië en maken deze heerlijk Babi ananas.
Babi ananas is een Indonesisch gerecht van varkensvlees (babi) in een zoet zure saus.
Deze saus is een ware smaakexplosie voor je smaakpupillen.
Ik ben echt dol op fruit in een warm gerecht het geeft vaak net dat heerlijke zoetje.
Toch zijn er ook mensen die daar absoluut niet van houden.
Hou jij daar wel van dan is deze Babi ananas echt iets voor jou!
Ik heb namelijk ook nog een ander heerlijk gerecht met fruit dat is kip pilav ook de moeite waard om eens te proberen.

Varkenshaas.
Voor deze Babi ananas maak ik gebruik van varkenshaas een heerlijk mager stukje vlees.
maar je kunt eventueel ook filetlapjes of hamlappen gebruiken, net wat je fijn vindt.

De saus.
De saus is mega simpel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.
Ook gaat er Sherry in de saus nou vind ik het vaak zonde om een hele fles daarvoor te kopen als ik het daarna een tijdje niet meer gebruik.
Ik gebruik dan vaak Madeira dit is een klein flesje wijn maar een mega smaakmaker voor recepten die om sherry of port vragen, kun je dus heel goed Madeira gebruiken dat heb ik ook in dit recept gedaan.

Serveer de Babi ananas met rijst en voor extra groenten nog wat wokgroenten ernaast of een frisse salade.

Babi ananas uit Indonesië
Babi ananas uit Indonesië

Babi ananas

3 – 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang dinner
Keuken Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 400 gram Varkenshaas Of hamlappen of filetlapjes
  • 1 grote Gele ui
  • 2 kleine Blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels Laospoeder Of gemberpoeder
  • 2 theelepels Kurkuma
  • 4 tenen Knoflook Geperst
  • 1,5 eetlepel Sambal badjak
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 eetlepels Madeira Of sherry
  • 1 kleine Ananas
  • 75 gram Zilverlies of basmati rijst per persoon
  • Arachideolie
  • peper en zout
  • Optioneel een zak wokgroenten

Instructies
 

  • Schil de ui en snipper deze in fijne blokjes.
  • Haal de schil van de ananas en snijd deze in blokjes we gebruiken ongeveer 2/3 van de ananas maar meer mag altijd natuurlijk.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en ga ondertussen aan de slag met de babi ananas
  • Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui, pers de knoflookteentjes erboven uit en voeg de Laos en kurkuma toe en verwarm dit 2 minuten mee.
  • Snijd de varkenshaas in kleine reepjes en doe ze bij de ui en knoflook in de pan schep goed door en bak ze goudbruin.
  • Doe dan de sambal, ketjap, tomatenpuree, Madeira en een scheutje warm water erbij.
  • Roer dit even door, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg na de 10 minuten de ananas stukjes erbij en verwarm deze nog even 2 – 4 minuten mee.
  • Serveer met rijst en eventueel de wokgroenten (wel de groenten eerst even wokken hé)

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*