Antilliaanse pinda soep

Klinkt smakelijk

Bij het programma klinkt smakelijk wat een tijdje terug op SBS 6 te zien was.
Kwam met enige regelmaat een receptje van pindasoep voorbij van Afrikaanse tot een Aziatische variant.
Dat idee had ik opgeslagen en zo kwam ik uit bij deze Antilliaanse pinda soep.

Soep voor vleeseters

In deze versie gaat best wat vlees namelijk zoutvlees, kip en ham.
Zoutvlees had ik nog nooit gegeten dus ik was erg benieuwd wat het precies was en hoe het zou smaken.
Het smaakt eigenlijk gewoon naar soepvlees het is wel erg zacht van smaak.
Dat zout proef je totaal niet terug.
Maar het zout waarin het vlees gepekeld wordt zorgt ervoor dat je het vlees lang kunt bewaren.
Ik had natuurlijk een grote pan gemaakt en de schoonfamilie en de buurman hebben van deze soep ook nog heerlijk gegeten.
Ben je ook benieuwd geworden naar deze pinda soep?
Dan volgt hier het recept.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
  • 250 gram pindakaas
  • 1 1\2 liter water
  • 400 gram soepgroenten
  • 150 gram zoutvlees
  • 100 gram ham
  • 1 grote ui
  • 6 pimentkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 blikje cocktailworstjes
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 4 kippen bouillonblokjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 rode peper
Bereidingswijze
Stap 1

Snijd de kipfilet in stukken en bestrooi deze met peper en zout.
Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes
Spoel daarna het zoutvlees af en snijd in reepjes.
Snijd de ham ook in blokjes en doe dit alles in de soeppan met 1 eetlepel boter.
Bak dit even aan voor 7 minuten.

Stap 2

Vul ondertussen de waterkoker met 1,5 liter water en zet deze aan.
Als de waterkoker klaar is giet je het water bij het vlees in de pan en doe je de soepgroenten, laurierblaadjes, pimentkorrels en de bouillonblokjes erbij.
Laat dit 45 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.
Doe na de 45 minuten de pindakaas erbij en blijf dit roeren totdat de pindakaas goed is opgelost in de soep.

Stap 3

Breng de soep verder op smaak met peper en zout en voeg de rode peper er in zijn geheel bij.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder op het laatst de laurierblaadjes en de rode peper en voeg de cocktailworstjes aan de soep toe.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*