Amerikaanse Coleslaw

Amerikaanse Coleslaw.

Amerikaanse Coleslaw een klassieke koolsalade van verschillende soorten fijngesneden koolsoorten en geraspte wortel.
Deze Amerikaanse Coleslaw (koolsalade) is een ideaal bijgerecht voor taco’s en voor bij Pulled pork / Pulled chicken.
Vaak wordt deze koolsalade ook geserveerd bij de barbecue zoals je ziet een zeer veelzijdige salade.
Het is super simpel om zelf deze Amerikaanse coleslaw te maken.
En vers is hij natuurlijk veel lekkerder dan kant en klaar uit de supermarkt.
Lekker gezond bomvol groente en meer groenten eten is nooit verkeerd.

Snijden van de groenten.

Het snijden van de groenten is wel even een werkje.
Je kan het met een dunschiller snijden of met de hand en een scherp mes.
Maar als je in het bezit bent van een foodprocessor ,met hulpstuk om te snijden/raspen dan gaat het een stuk sneller.
Ook met een mandoline kun je mooi fijn snijden/raspen let dan wel op je vingers!
Deze koolsalade was dan bij mij ook in een rap tempo klaar.

Dressing.

De dressing die bij deze koolsalade hoort bestaat uit een aantal basis ingrediënten.
Vaak kunnen er 2 soorten dressing gebruikt worden voor een coleslaw.
Een op basis van een vinaigrette of een romige versie op basis van mayonaise.
Ik heb voor de laatste optie gekozen omdat ik dat lekkerder vind.
Wil je de coleslaw op basis van een vinaigrette maken dan is dit het recept.

koolsalade op vinaigrette basis:

  • 3 eetlepels appel azijn
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 1/2 theelepel gedroogde dille
  • 1/4 theelepel zwarte gemalen peper
  • 1/4 theelepel zeezout

Doe alles in een potje met een deksel en schud flink.
Gebruik deze vinaigrette in plaats van de romige mayonaise dressing die hieronder in het recept staat.

Gebruik deze koolsalade als topping op je taco’s, of broodjes pulled pork of pulled chicken.

Amerikaanse coleslaw (koolsalade)

recept kan makkelijk gehalveerd worden.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, dinner
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine Verse witte kool
  • 1 kleine Verse rode kool
  • 8 stuks Bospeen
  • 150 gram Mayonaise
  • 1 theelepel Witte azijn
  • 1/2 theelepel Appel azijn
  • 2 theelepels Kristalsuiker
  • 1 theelepel Gedroogde of verse Dille de verse wel fijnhakken.
  • 1/4 theelepel Gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel zout

Instructies
 

  • Was alle groenten snijd de 2 kolen in 4 stukken.
  • Maak de bospeen schoon en verwijder het topje.
  • Snijd/rasp met behulp van een mandoline of foodprocessor de groente in reepjes.
    (of snijd alles fijn met de hand)
  • Doe alle groente in een grote kom.
  • Meng een ander schaaltje de mayonaise, beide soorten azijn dille, suiker, peper en zout en roer goed door met een lepel.
  • Schep de dressing over de coleslaw en hussel alles goed door.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*