Ameretto cake

Ameretto cake een chocolade tulband met Disaronno

Ameretto cake een heerlijke tulband met deze lekkere alcoholische versnapering.
Sinds mijn maag verkleining mag ik zeker het eerste jaar geen alcohol meer drinken.
Maar ze hebben niets gezegd over bakken en koken met alcohol haha dus daar maak ik sinds mijn operatie gretig gebruik van.
Ik kook en bak dus sinds vorig jaar juli flink met alcohol maar nou vind ik dat ook gewoon superlekker.
Het voordeel hiervan is dat de alcohol verdampt maar de smaak blijft achter.
In deze cake proef je dan ook de Disaronno goed terug en met de combinatie van cacao en hazelnoten was dit een groot succesnummer.
Een andere heerlijke cake met alcohol is deze champagne cake.


Ameretto cake

Ameretto cake

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang gebak, taart
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 200 milliter Amaretto
  • 300 gram ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 40 gram Cacaopoeder
  • 425 gram Patentbloem
  • 425 gram Kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel Vanille extract
  • 1 theelepel Baking soda
  • 5 medium Eieren op kamertempratuur
  • 1/8 theelepel Zout
  • 100 gram Fijngehakte hazelnoten

Voor het glazuur

  • 225 gram Poedersuiker
  • 2 eetlepels Espresssopoeder
  • 60 milliter Amaretto

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
  • Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
  • De de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
  • Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 – 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
  • Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
  • Zeef de bloem samen met de bakingsoda en cacaopoeder boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
  • Voeg nu de Amaretto, hazelnotenstukjes en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 – 80 minuten op 150 graden.
  • Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
  • Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
  • Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.

Voor het glazuur

  • Meng de poedersuiker en espressopoeder met de Amaretto en roer met een vork goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
  • Giet het glazuur over de cake en enjoy!

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*