Aardbeien Tiramisu

Aardbeien Tiramisu

Aardbeien Tiramisu een heerlijke zomers dessertje

Aardbeien Tiramisu Vandaag heb ik een heerlijke zomers receptje voor jullie.
De aardbeien zijn nog tot oktober in het seizoen dus genieten wij er hier thuis nog optimaal van.
Dit toetje heb al meerdere malen voor Rick’s familie gemaakt tijdens een etentje en het is steevast een groot succes nummer.
Eigenlijk is het geen officiële tiramisu.
Die wordt namelijk gemaakt met koffie, likeur, cacao en mascarpone.
De Klassieke Italiaanse versie is namelijk wat zwaarder en deze is lekker en fris.
Dit is een verfrissende zomerse versie met de heerlijke zomerkoninkjes wij halen ons fruit steevast bij de boer.
Dit recept is lekker zoet en fris en een ideaal toetje voor bijvoorbeeld bij de barbecue.
Natuurlijk zit er ook wat alcohol in maar die kun je ook weg laten.
Kijk voor nog meer lekkere toetjes hier.


Aardbeien Tiramisu

Aardbeien tiramisu

6 – 8 personen afhankelijk van de grootte van de porties
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pakken Lange vingers
  • 400 gram Aardbeien
  • 6 eetlepels Poedersuiker
  • 150 gram Philadelphia roomkaas
  • 1 bakje Mascarpone van 250 gram
  • 200 milliliter Houdbare slagroom
  • 50 gram Suiker
  • 2 eetlepels Vanille extract
  • 1/2 Sap van een citroen
  • 4 eetlepels Crème de cassis
  • 100 gram Witte chocolade
  • Verse munt blaadjes

Instructies
 

  • Was alle aardbeien goed onder de kraan en verwijder de kroontjes.
  • Halveer 200 gram van de aardbeien en doe ze in een blender.
  • Voeg het sap van een halve citroen, 1 eetlepel vanille extract, crème de cassis en 6 eetlepels poedersuiker bij de aardbeien in de blender.
    En pureer het geheel tot een glad sap.
  • Giet het sap in een diep bord.
  • Neem een mooie grote schaal en zet deze klaar.
  • Dip nu 1 voor 1 de lange vingers aan beide zijde in het aardbeiensap en verdeel ze over de bodem van de schaal.
    Zorg dat de bodem overal goed bedekt is met een laag lange vingers.
  • Neem nu 2 tot 4 eetlepels aardbeiensap en besprenkel dit nog extra over de laag lange vingers. (afhankelijk van de grote van de schaal)
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker, als de slagroom mooi stijf is geworden doe je de roomkaas en mascarpone erbij en mix dit op een lage stand goed door.
    LET OP! ZORG ERVOOR DAT AL DEZE INGREDIËNTEN OP KAMERTEMPERATUUR ZIJN ALVORENS JE ZE MIXT!
  • Voeg het vanille extract erbij en 6 eetlepels van je aardbeien sap en mix nog eens door.
  • Schep nu de helft van je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en strijk dit voorzichtig met een spatel een beetje glad.
    (Bij een kleine schaal gebruik je 1/3 deel)
  • Nu gaan we verder met de tweede laag lange vingers.
    Dip elke lange vinger weer aan beide zijde's in je aardbeiensap en verdeel over de laag mascarpone/room mengsel.
  • Als de schaal weer mooi bedekt is schep je er nog 2 – 3 eetlepels aardbeiensap overheen.
  • (bij een kleine schaal gebruik je bij de volgende stap de helft van je mascarpone mengsel en doe je er daarna weer een laag lange vingers op. Alvorens je het laatste deel mascarpone mengsel over de laag lange vingers verdeeld)
  • Omdat ik een grote schaal gebruikt hebt verdeel ik nu het overgebleven deel mascarpone room mengsel over de schaal en strijk dit voorzichtig glad met een spatel.
  • Nu ga je de schaal mooi afmaken halveer nu de overgebleven aardbeien en verdeel ze mooi over de schaal.
  • Rasp wat witte chocolade en strooi over de aardbeien tiramisu en garneer met verse blaadjes munt.
  • Zet de schaal nu in de koelkast voor minimaal 30 – 45 minuten alvorens je hem serveert.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*