Aardbeienbavarois

Aardbeien Bavarois

Aardbeien Bavarois heerlijk dessert met zoete zomerkoninkjes

Aardbeien Bavarois mijn oma was een echte keukenprinses naast dat ze de lekkerste groentesoep, slagroomtaart en mokkataart maakten.
Kon ze ook super lekker Bavarois maken.
Dat bracht mij op het idee om dit zelf ook eens te proberen.
En dat kan natuurlijk niet anders dan met zoete zomerkoninkjes die nu volop in het seizoen zijn.
Ik haal mijn fruit altijd bij de boer een dorp verderop.
Ze verkopen altijd kersen, bosbessen, aalbessen rood en wit en natuurlijk nog pruimen en heerlijke zoete aardbeitjes.
Op queennskitchen.nl vind je nog meer heerlijke toetjes dus neem zeker hier eens een kijkje.

Aardbeienbavarois

Aardbeien Bavarois

Aardbeien Bavarois heerlijk dessert met zoete zomerkoninkjes
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 uur 8 min
Totale tijd 3 uur 13 min
Gang dessert
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram Aardbeien
  • 250 gram Slagroom
  • 75 gram Kristalsuiker
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 2 eetlepels Crème de cassis Optioneel mag je ook weglaten als je zonder alcohol wilt.
  • Zonnebloem olie Om de vorm lichtjes in te vetten

Instructies
 

  • Was de aardbeien verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
  • Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  • Pureer de aardbeien samen met de crème de cassis, citroensap en vanille extract.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  • Verwarm de aardbeien puree een beetje op laag vuur knijp de gelatine uit en doe deze bij de aardbeien puree roer goed door zodat deze goed oplost.
  • Draai het vuur uit en laat de aardbeien puree een klein beetje afkoelen.
  • Giet de aardbeien puree bij de slagroom en klop nog zachtjes door totdat alles goed gemengd is.
  • Vet een silicone pudding vorm lichtjes in met een beetje zonnebloemolie hierdoor komt de aardbeien bavarois straks ietsjes gemakkelijker uit de vorm.
  • Giet de bavarois in de puddingvorm dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
  • Laat de bavarois minimaal 3 uur maar het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
  • Haal de bavarois na 3 uur of de nacht uit de koelkast houdt de vorm kort in warm water en stort de bavarois uit de pudding vorm op een groot bord.
  • Versier de bavarois eventueel nog met slagroom, aardbeien en muntblaadjes en serveer direct.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*