Taartdeeg basisrecept

Vandaag deel ik basis taartdeeg recept die zowel te gebruiken is voor zoete taarten maar ook voor hartige taarten.
Het is een snel en gemakkelijk taartdeeg recept wat vrij snel na het maken en kort rusten in de koelkast al gebruikt kan worden.
Je hebt er geen mixer voor nodig integendeel zelfs met je handen wordt het deeg precies goed.
Dit recept is genoeg voor alleen een bodem voor een vorm van 28 – 30 centimeter.
Wil je meer deeg of wil je de taart een bovenkant geven kun je het recept heel simpel verdubbelen.
Ik zou het recept per keer alleen niet meer als 1x verdubbelen want ik weet niet of dat goed gaat.
Wil je meer deeg maken dan het 1x verdubbelde deeg?
Dan kun je het gewoon achter mekaar maken want het is super snel en super simpel.

Basis taartdeeg recept

Geschikt voor een vorm van 28 – 30 centimeter voor alleen een onderkant.
Super gemakkelijk te verdubbelen naar gewenste hoeveelheid.
Bereidingstijd 5 min
Gang gebak

Equipment

  • Je handen een weegschaal en een vork.

Ingrediënten
  

  • 125 gram Bloem
  • 1 snufje Zout
  • 55 gram Koude ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels ijskoud water

Instructies
 

  • Doe de bloem en het snufje zout in in een mengkom.
  • Zorg ervoor dat de roomboter goed koud is en snijd deze in kleine blokjes
  • Vul een glas met ijsklontjes en vul deze met water.
  • Doe de klontjes boter in de beslagkom en verkruimel dit met je vingers door de bloem.
  • Als de bloem en de boter goed vermengd zijn doe je 3 eetlepels ijskoud water bij het deeg en roer dit met een vork goed door net zolang tot het deeg goed bind.
  • Kneed nu het deeg met je handen nog een paar keer door zodat er geen bloem meer in de kom achter blijft en je een mooie bal van het deeg kunt maken.
  • Rol de bal deeg in een stuk plastic folie en laat 10 – 15 minuten rusten in de koelkast.
    Daarna kun je het deeg gebruiken voor een heerlijke taart en volg je verder het recept van wat je gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept