Sweet cinnamon butter wortels

Ierse favoriet

Vandaag een van mijn persoonlijke favoriete receptjes.
Namelijk deze zoete kaneel boter worteltjes.
Deze wortels eten we vaak als bijgerecht bij een Irish roast of bij de Champ.
Beide recepten vind je op de website of via de links hieronder.
Door het eerst voorkoken van de wortels en het daarna nog verder verwarmen in boter met kaneelsuiker worden ze heerlijk zoet.
Ik hou namelijk niet van gewone gekookte wortelen maar sinds ik dit Ierse recept ontdekt hebt ben ik voortaan gek op wortels!
Ben jij niet z’n fan voor wortels? Probeer ze dan eens volgens dit Ierse recept en ik garandeer je dat nooit geen ander bereide wortels wilt eten.

Irish sweet cinnamon butter carrots

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Bijgerecht, dinner
Keuken Iers
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bos Wortels
  • 25 gram Ongezouten roomboter
  • 5 eetlepels Kaneelsuiker

Instructies
 

  • Was de wortels onder de kraan, maak de wortels schoon door rondom het buitenste laagje met een dunschiller te verwijderen.
  • Laat de wortels heel of snijd ze in grote stukken.
  • Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook, zodra het water kookt doe je de wortels in de pan.
  • Kook de wortels 12 – 15 minuten giet ze daarna af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de roomboter in een grote koekenpan leg de wortels erin en bestrooi met kaneelsuiker.
  • Zodra de suiker in de boter is opgelost hussel je voorzichtig de wortels goed door de boter houd het vuur middelhoog.
  • Schep met een lepel steeds wat boter over de wortels doe dit voor 5 minuten.
  • Doe de wortels in een schaal en serveer ze bij de rest van je maaltijd.

Notities

Taitneamh a bhaint as do chuid béile!
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept