Stoofvlees met Guinness

“A pint off Guinness has less calories than a pint off orange juice”

Een glas Guinness heeft minder calorieën dan een glas sinaasappelsap je weet dan natuurlijk wel wat mijn voorkeur heeft?
Haha geintje natuurlijk mij maken de calorieën totaal niet uit hoor maar.
Toch drink ik liever een glas koude Guinness dan een glas sinaasappelsap.
Of ik verwerk mijn geliefde Guinness graag in een gerecht, onder andere in deze heerlijke stoofvlees yummie yummie!

Ik vertelde laats al dat een nieuwe gietijzeren pan gekocht heb van Le Creuset, en daar heb ik dit stoofvlees met Guinness ingemaakt.
Gewoon lekker makkelijk in de oven.
Je hoeft van te voren maar een aantal dingen zelf te doen.
En daarna kan de pan in de oven en die neemt het verdere werk van je over.
En in de tussentijd kun je voor jezelf een glas koude Guinness inschenken en lekker op de bank ploffen.
Terwijl het stoofvlees lekker suddert in de oven.
En je de heerlijke geuren die uit de keuken komen kunt opsnuiven heeeerlijk!

Wij aten het stoofvlees met verse frieten, maar het is ook heerlijk op een broodje met een salade on the side.
Of met gebakken aardappelen in schil en groente, je kunt er alle kanten mee op.
Heb je nu trek gekregen in stoofvlees scroll dan snel naar het recept.

Stoofvlees met Guinness

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 3 uur
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Iers
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan voor de oven

Ingrediënten
  

  • 1 kilo (Ierse) Runderriblappen
  • 2 Uien
  • 1 potje Zilver uien
  • 50 gram Roomboter
  • 4 eetlepels Bloem
  • 200 milliliter Runder fond
  • 5 eetlepels Appel – kaneel stroop met rozijnen
  • 4 Gedroogde laurier blaadjes
  • 1 eetlepel Stoofvlees kruiden
  • 300 milliliter Guinness bier
  • 20 gram Verse oregano
  • 5 takjes Verse Tijm
  • 10 gram Verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1 bol Knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de uien en snijd deze in halve maantjes.
  • Snijd de runderriblappen in stukken en bestrooi ze flink met peper, zout, stoofvleeskruiden en bloem en hussel dit even goed door totdat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de gietijzeren pan op het vuur en smelt hierin de roomboter bak de stukken runderriblappen in de pan rondom goudbruin.
  • Voeg de uien toe en fruit deze even 2 minuten mee.
  • Giet de runder fond, Guinness bier erbij samen met de laurierblaadjes.
    Snijd de verse kruiden fijn en doe deze erbij.
  • Giet het potje zilvervlies uien af en roer ze door je stoofvlees.
    Draai het vuur uit en zet de pan met de deksel erop in de oven voor 1,5 uur.
  • Snijd ondertussen de bovenkant van de bol knoflook af en rol hem in een stuk zilverfolie en leg deze naast de pan stoofvlees op de bakplaat.
    Laat de bol knoflook 1 uur in de oven liggen, haal hem er na het uur voorzichtig uit en laat hem afkoelen.
  • Na 1, 5 uur knijp je de knoflookteentjes uit in een schaaltje en prak dit goed door de appel kaneel stroop.
  • Roer het mengsel van de knoflook en appel kaneel stroop met een houten lepel door het stoofvlees en laat de pan stoofvlees nog 1,5 uur in de oven staan.
  • Als je stoofvlees klaar is kun je hem serveren met friet of een ander bijgerecht.
  • zorg dan wel dat je dit maakt in het laatste half uur dat je stoofvlees in de oven staat zodat je het tegelijk kunt serveren.
  • Vergeet niet voor het serveren de laurierblaadjes uit het stoofvlees te verwijderen!

Notities

Eet smakelijk!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept