Speculaas bananenpannenkoekjes met warme appel, kaneel en rozijnen

Dit receptje is een variatie op de fluffy bananenpannenkoekjes.
Maar door het toevoegen van koek en speculaaskruiden en als topping warme appel met kaneel en rozijnen te gebruiken wordt het weer een totaal ander smaakpatroon.
Ik vindt variatie in mijn ontbijt namelijk erg belangrijk en ik maak van elke maaltijd een feestje op mijn bord.
Zo is het volhouden van een healthy lifestyle namelijk een stuk prettiger.

Recept voor 1 persoon

  • 1 banaan
  • 2 eitjes
  • 45 gram speltmeel
  • sap van een halve sinaasappel
  • naar smaak puur vanille extract
  • 1 1/2 theelepel koek en speculaas kruiden
  • 1 grote appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 20 gram rozijnen

Pak een Blender en doe de eieren en een banaan in plakjes in de kom.
Mix dit even kort en voeg daarna het speltmeel, sap van een halve sinaasappel het vanille extract en de koek en speculaaskruiden toe.
Mix alles tot een glad beslag zonder klontjes.
Pak een grote koekenpan en vet deze lichtjes in met een beetje olie.
Maak met een lepel 7 evengrote hoopjes in de pan en zet op een laag vuurtje. draai de pannenkoeken om als ze aan de bovenzijde een beetje droog worden en er veel belletjes komen.
Bak de pannenkoeken goudbruin.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
Doe de appel samen met de rozijnen en kaneel in een magnetron bestendigd schaaltje.
Hussel de appel rozijnen en kaneel even door en zet het schaaltje voor 2 minuten in de magnetron op 800 watt.
Ondertussen zullen je pannenkoekjes klaar zijn, pak een mooi bordje en leg hierover verdeeld je pannenkoekjes.
Pak het schaaltje met de appeltjes uit de magnetron LET OP deze kan een beetje heet zijn dus gebruik een theedoek of pannenlap.
Verdeel de warme appeltjes over de pannenkoeken en klaar is je ontbijtje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *