Salade van bloemkool

Gezond en koolhydraatarm

Ik zag dat het komende dagen mooi weer wordt en dat betekent dat de barbecue weer aan kan joehooee!
Wil je nou tijdens de barbecue een beetje op je koolhydraten letten, vervang dan de aardappelsalade voor deze gezonde en vullende bloemkoolsalade.
Bloemkool doet het altijd erg goed als vervanger voor aardappelen.

Gezondheidsvoordelen van de bloemkool

Bloemkool is een van de gezondste groenten deze witte vitaminen bom zit namelijk vol met vitamine C, terwijl hij toch voor 85% uit water bestaat.
Hij bevat veel oxidanten die weer goed zijn het ontgiften van je lichaam.


De bloemkool is laag in vet en koolhydraten waardoor hij prima in je dieet past als je een beetje op de koolhydraten wilt letten.
Sulforafaan is een antioxidant die in bloemkool zit deze zorgt onder andere om problemen met de bloeddruk en nierfuncties te verbeteren.
De bloemkool bevat ook stofjes die ontstekingsremmend zijn deze stoffen helpen bij het voorkomen van ontstekingsreacties in het lichaam.
Doordat de bloemkool ook veel vezels bevat is het erg gunstig voor je spijsvertering.


Voeg regelmatig veel vezels toe aan je maaltijden dit bevorderd de spijsvertering.
Vezels vind je onder andere in volkoren graanproducten, zilvervliesrijst, peulvruchten, groente, fruit en noten.
Dus combineer eens zilvervliesrijst met bloemkool en noten en je hebt zo een flink portie vezels te pakken!

Deze bloemkoolsalade bevat flink wat bloemkool daarnaast nog wat groente ernaast zoals komkommer, tomaat en sla.
De eieren die door de salade zitten zorgen weer voor de eiwitten.
Dus deze salade bevat bijna alles wat je nodig hebt voeg er gerust nog extra dingen toe om je maaltijd compleet te maken.
Serveer deze bloemkoolsalade is bij een barbecue voor je portie vezels en zo wordt je barbecue lekker voedzaam!

Enjoy!

Bloemkool salade

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Bijgerecht, dinner, koolhydraatarm

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Bloemkool
  • 4 eetlepel Mayonaise gebruik mayonaise naar keuze
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 theelepel Gembersiroop
  • 2 eetlepels Callowfit ketchup
  • 4 flinke Augurken zoetzuur
  • 1 gesnipperde Rode ui
  • 20 gram Verse bieslook fijngesneden
  • 4 Hard gekookte eieren
  • 125 gram Voor gegaarde hamblokjes (vervang eventueel voor gerookte kipfilet als je niet van ham houd)
  • peper en zout naar smaak
  • Stukjes komkommer, tomaat voor garnering
  • Sla naar keuze voor de bodem

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool om kleine roosjes en spoel ze goed af onder de kraan
  • Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en een snufje zout en kook de bloemkoolroosjes in 7 – 8 minuten beetgaar.
  • Giet de bloemkool af in een vergiet en spoel af onder de koude kraan.
    Laat de bloemkool een paar minuten goed uitlekken in het vergiet.
  • Neem ondertussen een grote kom en zet deze klaar.
  • Snipper de ui en snijd de augurken in kleine blokjes doe deze in de kom.
  • Snijd de bieslook fijn en doe deze bij de ui en augurken in de kom.
  • Pel de hardgekookte eieren snijd deze in blokjes en doe deze bij de andere ingrediënten in de de kom.
  • Snijd de afgekoelde bloemkoolroosjes eventueel nog iets fijner en doe deze in de kom.
    Voeg de mosterd, mayonaise, ketchup en gembersiroop, hamblokjes en meng alles met een grote lepel of spatel goed door.
  • Proef even of je er genoeg smaak aan vind zitten voeg anders nog peper en zout naar smaak toe en eventueel als je het iets zoeter wilt wat extra gembersiroop.
  • Neem een mooie grote schaal en bedek deze met sla naar keuze.
    Schep hierover de bloemkoolsalade en garneer deze met plakjes komkommer, tomaat en extra augurken.

Notities

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept