Rode Bieten risotto

Deze kleur van deze bieten risotto is op mijn lijf geschreven want roze is mijn favoriete kleur.
De kleur van deze risotto is puur natuur en komt door de bieten.
In de wekelijkse groente tas van De Tuin van Best zaten bieten en ik wilde er dit keer weer eens een ander gerecht mee maken.
De vorige keren had ik er namelijk een salade, smoothie, oven gerecht een bieten brownie taart mee gemaakt deze recepten vind je via deze links.

http://queennskitchen.nl/bietenbrownie-taart/

Vandaag wordt het dus deze zomerse risotto, lekker met veel Parmezaans kaas en heerlijke zoete bieten.
Risotto duurt wel even voor het klaar is want de korrel moet op zijn gemak de bouillon op zich kunnen nemen.
Daarom had ik de bieten de vorige dag al gekookt in schil zodat ik daar ook niet nog op moest wachten want die moeten namelijk 45 minuten koken.
Dus deze risotto is wel een gerechtje waar je even de tijd voor moet nemen, dus is een ideaal gerecht voor in het weekend of op een vrije avond.

Bieten risotto

Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 45 min
Gang dinner, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Risotto rijst
  • 1 Rode biet (300) gram
  • 1 ui
  • 15 gram Ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels Kruiden roomkaas knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram Verse peterselie
  • 2 groente Bouillonblokjes
  • 1, 2 liter Kokend water Je hebt niet alles nodig je houdt waarschijnlijk iets over
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Vul een waterkoker met 1,2 liter water en zet deze aan.
  • Zet een hitte bestendigde maatbeker klaar en doe hierin 2 bouillonblokjes.
  • Verhit de roomboter in de pan, snipper ondertussen de ui.
  • Fruit de ui voor 2 minuten glazig in de pan.
  • Doe de risotto rijst erbij en bak de korrels ook even glazig.
  • Giet het water uit de waterkoker in de maatbeker bij de bouillonblokjes en los de bouillonblokjes hierin op.
    Deze bouillon gebruik je zo dadelijk voor de risotto.
  • Giet een beetje bouillon bij de risotto rijst en laat de rijst het rustig opnemen.
    Doe pas weer een beetje nieuwe bouillon erbij als de rijst de andere hoeveelheid heeft opgenomen.
    Herhaal deze stappen tot de rijst romig en beetgaar is bij mij duurde dit ongeveer 35 – 40 minuten.
  • Waarschijnlijk hou je bouillon over dit is niet erg als je de rijst goed vind en hij proeft romig en beetgaar dan is het goed.
    Wil je een zachte korrel dan voeg je wat extra bouillon toe totdat de rijst voor jou goed smaakt.
  • Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes en roer deze samen met de kruidenroomkaas en de Parmezaanse kaas door de risotto. bewaar nog een beetje kaas om straks nog over de risotto op de borden te doen.
  • Verwarm de bieten nog even 5 minuten mee door de risotto.
    Schep de risotto daarna in borden en garneer met fijngesneden peterselie en de overgebleven Parmezaanse kaas.

Notities

Eet smakelijk!
https://www.detuinvanbest.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *