Koolhydraatarme ovenschotel

Snelle ovenschotel

Vandaag heb ik een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel voor jullie.
Lekker veel groenten en specerijen met een dakje van knolselderijpuree.
Knolselderij vind ik naast bloemkool een ideale koolhydraatarme vervanging voor aardappel puree, en misschien stiekem zelfs nog wel lekkerder.
Deze ovenschotel is ook ideaal voor als je nog wat restjes groente in de koelkast hebt liggen die kun je hier prima in verwerken.
Natuurlijk is deze schotel afgetopt met lekker veel kaas, ik bedoel maar i love cheese!
De kaas zorgt ook voor een lekker krokant goudbruin korstje.
Dus wil je een recept wat veel groente bevat en redelijk snel op tafel staat dan moet je zeker deze ovenschotel eens maken.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 1 knolselderij
  • 4 winterpenen
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 prei
  • 2 gele uien
  • 1/2 witte kool
  • olijfolie
  • gehaktkruiden
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • peper en zout
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 250 gram 48+ kaas geraspt
  • 50 gram roomboter
Bereidingswijze
Stap 1

Was en schil alle groenten snijd de knolselderij in blokjes en de rest in reepjes en/of blokjes.
Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet deze aan.
Neem een ruime pan doe hierin de knolselderij met de bouillonblokjes en vul de pan met kokend water uit de waterkoker.
Breng de knolselderij aan de kook en kook deze 10 minuten.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Neem een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt met de gehaktkruiden rul.
Vet een ruime ovenschaal lichtjes in met olijfolie en bedek de bodem met het rul gebakken gehakt.

Stap 3

Doe een nieuw scheutje olie in de pan en bak hierin de groenten lichtjes met de komijn, knoflookpoeder, sojasaus, peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en de blaadjes van de tijm.
Bak dit 5 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om.

Stap 4

Giet de knolselderij af en pureer deze glad met de roomboter.
Schep de groente over het gehakt in de ovenschaal en verdeel de knolselderijpuree erover.
Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet hem 15 minuten in de oven op 220 graden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *