Koolhydraatarme mini zuurkool quiche

Makkelijke maandag

Het is misschien niet echt weer voor zuurkool, maar dit aten wij 2 weken geleden al en toen was het best guur weer.
Deze koolhydraat arme mini quiches vallen wat mij betreft wel onder het kopje makkelijk.
Je hoeft alleen maar de ingrediënten te mixen het in de vorm te gieten en de oven doet de rest van het werk.
Serveer deze quiches met een heerlijke frisse salade on the side.
Ze zijn zowel koud als warm erg lekker, dus je kunt ze ideaal bewaren of eventueel voor langere tijd in de vriezer bewaren.

Eet smakelijk!

Koolhydraatarme mini zuurkool quiche

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Gang dinner, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Silicone bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1 zak Zuurkool
  • 1 stuks Gelderse rookworst
  • 7 Eieren
  • 125 gram Amandelmeel
  • 125 gram Geraspte 48+ kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 63 gram Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 30 gram Verse bieslook fijn gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de silicone bakvorm klaar.
    Ik gebruik een bakvorm met 8 driehoekjes maar je kunt ook een cupcakevorm gebruiken dan heb je kleinere quiches.
    Je kunt ook een porselein quiche vorm gebruiken en een grote quiche maken, vet deze dan van tevoren eerst wel goed in met boter of olie.
  • Klop de eieren eerst kort op met een mixer.
    Giet de zuurkool af en snijd de rookworst in blokjes en snijd van een deel rookworst 8 plakken.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng het goed door.
    Bewaar de 8 plakken rookworst voor versiering bovenop.
  • Strijk de bovenkant van de quiche glad en druk een beetje aan.
    Duw de 8 plakken rookworst er lichtjes in.
  • Bak de quiche af in de oven voor 45 tot 60 minuten je kunt met behulp van een saté prikker testte of je quiche klaar is.
  • Deze moet weer schoon uit de quiche komen als je hem erin geprikt hebt dan is de quiche klaar.
  • Serveer de quiche met een frisse salade, als je quiche over houdt bewaar hem dan in de koelkast als hij helemaal afgekoeld is, want hij is de dag ernaar ook nog heerlijk als lunch koud of even kort opgewarmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept