Koolhydraatarme champignonsoep

We are the champignons!

Paddenstoelen ik vind ze ontzettend lekker door de pasta, door de ragout of een stoofgerecht, en natuurlijk in de soep zoals deze champignonsoep.
Deze champignonsoep is koolhydraatarm door het gebruik van slagroom dat geeft hem de romige smaak.

Weetjes over de champignon

De champignon bevat veel antioxidanten en mineralen.
Ook is de champignon calorie en vet arm en heeft hij een hoog eiwitgehalte.
Wist je dat de champignon voor 90% uit water bestaat dat maakt ook waarom hij zo weinig calorieën bevat.
De champignon kan je ook prima het zout vervangen in je maaltijd doordat in de champignons glutamaat-ribonucleotiden zitten die zorgen voor de zoute smaak.

Champignons zijn rijk aan verschillende B-vitamines B2, B9, B1, B5 en B3. 
Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaam de energie die uit voedsel komt beter opneemt.
Je ziet ook wel eens op de verpakking van champignons vitamine D3 staan vitamine D3 zorgt onder andere voor sterke botten.
Deze champignons hebben tijdens de groei zonlicht gehad daardoor wordt het stofje ergosterol direct omgezet in vitamine D3.
Dus door een paar keer per week deze champignons te eten krijg je extra vitamine D3 binnen.
Dus ook paddenstoelen waaronder dus champignons dragen bij aan een gezondvoedingspatroon.

Koolhydraatarme champignonsoep

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang dinner, lunch, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bakje Kastanje champignons
  • 1 gele Ui
  • 40 gram Verse peterselie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 200 milliliter Houdbare slagroom
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 groente bouillonblokjes

Instructies
 

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Snipper de ui en pel de teentjes knoflook.
  • Vul de waterkoker met 0,5 liter water en zet deze aan.
  • Neem een soeppan en verhit hierin een scheutje olijfolie fruit hierin de ui samen met de geperste teentjes knoflook.
  • Voeg de champignons erbij en bak deze aan ongeveer voor 5 – 6 minuten.
  • Voeg de slagroom erbij en kook dit een klein beetje in voor 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet 250 milliliter water uit de waterkoker in de pan samen met het bouillonblokje.
    En breng de soep aan de kook.
  • Kook de soep nog 5 – 8 minuten op laag vuur.
  • Snijd de peterselie fijn en doe deze bij de soep.
  • Serveer de soep met een stukje koolhydraatarm brood.
    Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept