Kipgehaktballetjes in geroosterde oranje paprikasaus

Voor mijn samenwerking met de oranje paprika vereniging mocht ik een aantal receptjes maken met deze oranje power groente!
En omdat de oranje paprika ingezet wordt als oranje mascotte voor onze Oranje leeuwinnen bedacht ik een lekker hapje voor tijdens de wedstrijd.

Recept voor kipgehaktballetjes in geroosterde oranje paprikasaus

  • 300 gram kip gehakt
  • 2 oranje paprika’s
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 chilipeper
  • 50 gram verse basilicum blaadjes
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 100 milliliter kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 50 gram paneermeel
  • 2 eetlepels gehakt kruiden
  • 1 liter water
  • 2 kippen bouillon blokjes
  • 1 theelepel maggi
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 ei

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden, snijd de paprika’s door de helft verwijder de zaadlijsten en leg ze met de open gesneden kant naar beneden op de bakplaat.
Besprenkel de paprika’s met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Zet de paprika’s 30 minuten in de oven.
Na 30 minuten haal je de paprika’s uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen.

Verwijder de schil van de paprika’s en snijd ze in reepjes en zet ze even op een bordje opzij.Zet de waterkoker aan en verwarm hierin 1 liter water.
Doe het water in een ruime pan met de bouillon blokjes en zet op een laag vuurtje.

Doe het kippen gehakt in een kom. Snipper 1 ui fijn en voeg de ui toe aan het gehakt samen met peper, zout, gehakt kruiden, maggi, paneermeel, knoflookpoeder en 1 ei en meng dit met je handen goed door mekaar.
Maak nu van het gehakt mengsel ronde kleine gehaktballen en doe ze in de pan met bouillon en kook ze in 10 minuten gaar.

Neem een hapjes pan en doe hierin een scheutje olijfolie.
Snipper de andere ui en snijd de knoflook fijn en hak de chilipeper in dunne ringen.
Doe dit samen in de pan en fruit alles even kort aan voeg de geroosterde paprika toe aan de pan en bak nog even mee.
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat dit nog even 5 minuten pruttelen.

Doe de saus in een foodprocessor of blender die geschikt is voor warme vloeistoffen, heb je die niet giet de saus in een schaal en pureer fijn met een staafmixer.
Doe de saus terug in de pan en voeg de kookroom toe verwarm dit weer en roer even door.
Voeg de kip gehakt balletjes toe zonder de bouillon en verwarm dit nog even 5 a 8 minuten.
Doe de gehaktballetjes in een schaal en serveer met wat stokbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *