Irish potato soup

Dat de Ieren gek zijn op aardappelen wist ik al maar dat je er zelfs een heerlijke soep mee kunt maken was nieuw voor me.
1 keer in de week komt mijn tante bij ons eten en toen ik haar vertelde dat aardappelsoep gingen eten keek ze me raar aan.
Want ze had nog nooit gehoord van Irish potato soup, ze dacht eigenlijk dat er misschien aardappels door de soep gingen samen met andere groenten.
Maar niets is minder waar deze Irish potato soup bestaat maar uit 5 ingrediënten en het hoofdbestandsdeel zijn aardappels.
Ik wist in eerste instantie niet of het wel lekker zou zijn maar het is uiteindelijk een heerlijk vullende maaltijdsoep geworden.
Ook benieuwd naar de Irish potato soup?

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen

  • 675 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram roomboter
  • 2 grote gele uien
  • 1,75 literwater
  • 2 kippenbouillon of groenten blokjes
  • peper en zout
  • 50 gram verse bieslook

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes, schil ook de uien en snipper deze in middelmatige stukken.
Smelt de boter in een grote soeppan en voeg de uien toe en fruit ze even 5 minuten aan.
Voeg daarna de aardappelen toe en mix deze goed met de uien en de boter, doe er flink wat peper en zout bij en laat even op heel erg laaf vuur 7 minuten sudderen.
Vul ondertussen de waterkoker en breng het water aan de kook doe het water en de kippenbouillon blokjes in de pan en laat de soep 20 – 25 minuten koken op middelhoog vuur.
Als de soep klaar is hoef je hem alleen nog maar te pureren.
Snijd de bieslook fijn en roer dit door de soep, serveer met een snee brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *