Griekse yoghurt appelcake zonder boter en suiker

Ja mijn probeersel is gelukt!
Aangezien de yoghurt cake mixen van Koopmans niet meer te koop zijn en ik deze soms toch best wel makkelijk vond.
Besloot ik om zelf maar iets te proberen.
Deze is zonder suiker en boter of olie dus scheelt weer in de punten met Weight Watchers.

Recept

  • 3 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 grote appels
  • 225 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenrasp
  • 1 eetlepel puur vanille extract
  • 1 eetlepel zoetstof geschikt op te bakken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren in en een kom en mix 2 minuten luchtig met de mixer op de hoogste stand.
voeg het vanille extract en het zoetstof toe samen met de Griekse yoghurt en mix nog 2 minuten door op de hoogste stand.
Meng het bakpoeder door de bloem en voeg dit beetje voor beetje aan het beslag toe, terwijl je mixer door draait op stand 3 tot je een luchtig beslag krijgt zonder klontjes.
Zet de mixer uit en schil de appels en snijd in dunne plakken.
Pak de cakevorm en doe hier bakpapier in, giet het beslag erin en druk daarna bovenop de appel plakjes er een stukje in.
Bak de cake 55 minuten in de oven.
Check rond de 50 minuten even met een satéprikker of de cake goed is, de satéprikker moet er schoon en droog uit komen.
Als de satéprikker er niet droog uit komt heeft je cake nog 5 a 10 minuten extra nodig.

Laat de cake nadat deze uit de oven komt even uit de bakvorm op een rooster of snijplank afkoelen.


Eet smakelijk!



 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *